Kerouac, Kafka och Krunegård

Nu har jag läst On the road av Jack Kerouac. Den är till stora delar självbiografisk. Huvudpersonen Sal Paradise reser mellan New York, Denver och San Fransisco ett antal gånger för att följa sin vän och hjälte Dean Moriarty. De är allt som oftast höga på vägen genom landet där de festar, lyssnar på jazz, svammlar m.m. Boken var okej, men lämnade inget större intryck.

Igår laddade jag ned Förvandlingen av Franz Kafka på ljudbok. Den är bara 3 timmar lång. Jag avverkade den första timmen under min rast idag. Hittills tycker jag om den. Jag laddade ned den från sidan jag nämnde i mitt förra inlägg. De har ett ganska bra utbud av klassiska storverk. Kolla listan
här. Jag ser fram emot att lyssna klart imorgon innan det är dags för hockey.

Snart släpper vår kära Markus Krunegård två nya album på en och samma dag. För att ladda upp inför detta har Per Sinding Larsen en Krunegård-vecka på sin blogg, där Markus spelat in 6 nya låtar akustiskt från de kommande skivorna. Idag var det Mitt kvarter, som även var med på bonus CD'n till Markusevangeliet.


I'm a sucker for science

Jag satt nyss här i min soffa och surfade i cyberrymden efter böcker av värde att läsa, då jag av en slump gled in på en hemsida och upptäckte en helt fantastisk video. Det är en musikvideo som någon har gjort där han mixat ihop fysikerna Carl Sagan och Stephen Hawkings, resultatet är fantastiskt, både till det visuella och själva musiken. Jag är ju en enorm "sucker for science" så det är som gjort för att tillfredsställa mina sinnen.



"if you wish to make an apple pie from scratch, you must first invent the universe"

Jag hittade klippet på den här sidan,
http://www.openculture.com/. Den verkar ganska trevlig, med en hel del intressant.

På onsdag ska jag, Alicia och hennes pappa gå på hockey. Detroit Red Wings kommer på besök till Karlstad. Det ska bli roligt. Eftersom Färjestads nya lag inte ännu är sammanspelat så lär de förlora ganska så stort, om Detroit så önskar. 

det är jag och Chris Brown



Idag har jag läst ut min senaste bok, Jonathan Strange & Mr. Norrell av Susanna Clarke. Den har varit en bra kompanjon på mina tågresor de senaste tre veckorna. Den är svårt att prata om en magisk bok utan att tänka på Harry Potter, Jonathan Strange är en lite mer vuxen bok. Magin i den är aldrig uppenbar utan överaskar ofta med dess fantasifullhet.

Idag har vi (jag och Alicia) köpt oss Singstar, med trådlösa mikrofoner. Vi köpte pop edition och har sjungit halva kvällen. Alicia är bäst. Jag kan bara vinna över henne när vi sjunger With You av Chris Brown. Jag köpte även till 5 låtar av Dizzee Rascal, jag kanske har bättre lycka med dem.

Imorgon tror jag att vi ska äta brunch hemma hos Miriam och Daniel, det ska bli trevligt.

Mio min Mio

I skolan har vi haft Mio, min Mio som högläsningsbok. Vi läste färdigt den idag, och jag måste säga att den inte alls håller Astrid Lindgren-standard enligt mitt tycke. Den är väldigt tjatig och upprepar sig ständigt. Jag har gjort lite efterforskningar och upptäckt att den faktiskt gavs ut samma år som Sagan om ringen först gavs ut på engelska (1954).  Jag tror att Astrid läste igenom den hastigt, och sedan skrev ett torftigt barnboksplagiat. Jag tycker mycket om Astrid, men här har hon helt enkelt inte lagt ner sig. Ack ack Astrid.

Idag har jag tittat på två filmtrailrar som jag tycker ser lite roliga ut. Den första är Wes Andersons nya film, Fantastic Mr Fox. Hans filmer är alltid bra, den här är dock lite annorlunda.

 

Nästa trailer är för en film som heter Gentlemen Broncos av regisören av Napoleon Dynemite. Den verkar hålla en liknande stil. Ena halvan av Flight of the conchords är med, den roligaste av dem, vilket bådar gott.




Dagens outfit

I förrgår köpta jag två vackra skjortor hos Bertoni. De är båda av samma modell, men av olika kulör. De har en lite originell huvliknande krage, som draperar runt min hals.

 

Den andra skjortan är ljusblå, med tunna vita ränder. Som ni ser vet jag hur man posar på bästa sätt, med en essentiell putmun. På golvet kan ni dessutom se mina tavlor som inte har hittat någon plats än.

Idag har jag, Alicia och Sofia varit ute och orienterat. Något initiativ ifrån OK Tyr, en orienteringsklubb här i Karlstad, som har satt ut kontroller i Karlstad för att dess befolkning ska bli friskare. Vi lyckades ta 16 av 40 kontroller på 2 timmar, trots attacker från horder av myggor.
Ikväll var vi tre på Båten och åt. Jag åt entrecote och Alicia och Sofia åt hälleflundra. Till efterrätt fick vi chokladfondant. Det var delikat. Sofias bror är kock där, och beredde oss en fin middag. Det var en mycket trevlig dag. Nu är vi både supermätta och supertrötta och sitter och tittar på den inspelade landskampen i min daterade soffa, som jag snart hoppas få uppdatera.