51.000.000.000.000:-

En rapport som sammanställts av Världsbankens förre chefekonom Nicholas Stern visar att om världen inte stoppar klimatförändringarna så kommer de att kosta 51 000 miljarder kronor år 2050.

FEMTIOENTUSENMILJARDER KRONOR   (51.000.000.000.000:-)

200 miljoner
männsikor riskerar att bli hemlösa efter översvämningar och torka.

2 av 5 djurarter kan utrotas.

En sjättedel av jordens befolkning blir utan vatten. Det är över EN MILJARD människor.

Afrika är den kontinent som kommer att drabbas hårdast av klimatförändringarna.
FN kommer att diskutera klimatfrågorna vid ett möte i Nairobi som inleds den 6 November. Den nuvarande klimatöverenskommelsen i Kyotoavtalet gäller fram till 2012.
USA, som producerar mest växthusgaser av alla världens länder, har inte skrivit under det nuvarande avtalet.

Minskning av utsläppen är den enda lösningen. De stora miljöbovarna må vara USA, Kina och Indien. Men det gör inte att Sverige står utom ansvar. Och vi måste agera NU! Sorgligt nog har vi idag och fyra år framöver en regering som lägger klimatfrågor i andra hand för trivaliteter.

Om mänskligheten ska ha någon bestående framtid på den här planeten så är det vi som lever nu, som avgör vår överlevnad.

Kommer framtidens människor se tillbaka på oss som levde i början av tvåtusentalet och säga,
"-De agerade, de gjorde vad som krävdes."?

Kommer det att finnas några människor som kan ställa sig den frågan?




I wanted to buy a candleholder, but the store didn't have one, so I bought a cake...

Idag var en mycket lugn dag, jag åkte hem tidigt. Kompledigt kan vi kalla det eftersom jag har täckt upp för andra vid ett par tillfällen. Jag tog tillfället i akt att göra ärenden. Köpa nytt busskort, prova och köpa jeans, köpa hårgrejs, beställa tid för klippning och handla matvaror.
Att ta med sig min diktbok har lönat sig, kanske inte i kvalitet än, men mycket väl i kvantitet och tankar.


Kolla gärna in Mitch Hedberg på den här länken, han är/var den roligaste för mig.

http://www.youtube.com/watch?v=nOnsH29qKzY

Utmärkt krönika...

I dagens Metro så läste jag en alldeles utmärkt krönika av en Johan Staêl von Holstein. Speglar exakt mina åsikter.



Jag är orolig för mina barns framtid och för vad som håller på att hända i vår miljö. Vi kör hybridbil, källsorterar och försöker, men det är inte tillräckligt. Vi slarvar och det oroar mig. Alla vet vad som krävs, men vi är för bekväma och det ser mörkt ut. Häromdagen kom det en rapport som visade att gifthalterna i våra svenska vatten är högre än någonsin. Hur kan det ske? Hur kan vi i Sverige 2007 tillåta våra bönder att förgifta vattnet i sådan utsträckning? Vi som är så upplysta. Vi som haft ett miljöparti i över 25 år och som haft dem i regeringskoalitionen i evigheter? Det är förfärligt, för det visar på hur hopplös miljöfrågan är. Vi är kanske världens mest miljömedvetna folk och ändå ser det ut som det gör, och vi är nio futtiga miljoner i ett enormt land med bara 17–18 personer per kvadratkilometer. Förstå hur det är i andra länder?

Häromdagen talade jag med en högt uppsatt direktör i oljeindustrin som sa att folk inte fattar att all olja är slut om fem år. Om fem år! En forskare berättade att det största hotet mot miljön är när tundran i Ryssland tinar och all den uppdämda metangasen där släpps ut. Inte bara kommer den att ta bort det sista av vårt ozonskikt, den kommer dessutom att börja brinna och så är allt liv som vi känner det över. Hur fort kan det gå?

 Vad ska vi göra för att få alla i världen att känna nödvändigheten av drastisk förändring? Tänk om vi kunde få den nya regeringen och säga att vi ska gå
i bräschen med vårt miljöprogram. Inte bara lite, utan så att INGEN kan undgå vad vi gör. Vi skulle kunna bygga ett nytt varumärke åt Sverige och ge Sverige en ny position och en ny era av storhet. Genom att leda vägen mot ett liv med ett uthålligt energiutnyttjande och miljömedvetenhet skulle vi åter kunna bli en stolt nation. Under 1900-talet gav vi världen mycket av de demokratiska värdena som återfinns i alla västländer i dag och vi gav världen välfärd.

Tänk om vi kunde få världens beundran för vår handlingskraft och vårt miljönengagemang. Tänk om vi kunde få vår nation att sluta upp runt viljan att rädda världen i stället för att tala klyftor, klassamhälle och tv-licens. Tänk om vi kunde lägga mest pengar av alla på forskning inom miljösektorn. Tänk vad det skulle ge tillbaka till våra barn. Låt oss ta enorma kostnader och risker på alla plan för att visa världen att vi är hängivna, beslutsamma, handlingskraftiga och villiga att offra. Beskatta, lagstadga med viten och straff, ge incitament, utmärkelser och fördelar – gör vad som krävs för att förändra våra attityder och vanor i grunden. Tänk om svenska politiker och entreprenörer gick till historien som de som räddade världen.


+ Biodiesel, solenergi och fusionskraft.
– Bensin, olja och diesel.



 

Jesus i Japan

Jag tycks inte hitta någon vinterjacka. Alla har något som är fel. Jag hoppas att en jacka en vacker vinterdag hittar sig fram till mig.
Idag har jag köpt värmeljus och två fina lyktor och har mys med mig själv, och nya skivor.

Ny musik: Anna Thernheim, Lupe Fiasco, T.I, och dessutom nya Sonic.

Jesus i Japan.

http://news.bbc.co.uk/2/hi/programmes/from_our_own_correspondent/5326614.stm


Smoke em' if you got em'

Jag är en snuvig och hängig. Och när jag inte är det så hänger jag nere vid hörnet och snuvar småungar på veckopengen.


Min blogg är så kick ass. Det är som att världens coolaste hade gjort den.


Ett roligt badrum att ha....

badrum

IDOL

Fredag den 13:e...Dagen har varit ofarlig så här långt. Jag har bytt min trasiga mp3 mot en bättre och roligare. Jag har också köpt en present till morfar som fyller 75 imorgon, och en skiva till mig. Lupe Fiasco. Den låter bra.
Jag har tydligen suttit sönder en stol. Det kan aldrig vara bra väl?


Min IDOL är Danny. Han är hunkigast för mig. Go Danny!


Jag måste puncha ut folks lyktor...grr.

Shopping

Idag surfade jag in på Megastore.se och upptäckte att en ny Family Guy säsong snart kommer på DVD. Sedan gick jag vidare till sneakersnstuff.com och beställde ytterligare två Imaginary Foundation T-shirts. Dom är så vackra, och sitter som en dröm. Jag får dessutom mycket beundran för dem. Det är ju inte dåligt heller.

Vill någon gå på film med mig...
http://www.astoriacinemas.se/astoria/opencms/filmer/index.html?movie=9EC7A315-143D-010A-B946-F9167F4FC6DA&index=0&resource=1F738CB2-3DEA-B909-DFBC-39472B38DEF9

NHL

Nu har NHL börjat också. Det är ju kul att titta på ibland. Rolig reklam har de iaf


http://www.youtube.com/watch?v=lsQchEt8fqY

dröm

Inatt drömde jag att Pernilla ringde till mig och berättade att hon och Martin hade börjat spela innebandy. De spelade i damernas elitserie, och var i final mot Pixbo. Pernilla var målvakt, hon såg ganska liten ut i målet, och Pixbo hade supersnabbt passningsspel. Men ändå så räddade hon alla skott, eller så gick de i stolpen. Martin var utespelare. Han hade ett vitt pannband, det var snyggt. Han var mycket större än alla tjejer i Pixbos lag, så dom hade ingen chans. Han gjorde en massa enkla mål. Men hans snyggaste mål var när han kom med bollen i mitten och en tjej kom mot honom, då passade han ut till en medspelare på kanten och gjorde en volt över tjejen. När han landade på andra sidan fick han tillbaka bollen framför mål, och satte den enkelt. Jag var med som åskådare, och hånade Pixbo-tjejerna.

Det var en konstig och rolig dröm.

I skolan idag så var det några som pratade om vem som skulle kunna vinna i slagsmål av mig och The Chris. Och de flesta trodde att The Chris skulle vinna. Det var jobbigt för mig. Känner lite för att slå ner honom för att överbevisa dem.
Bara för att han har lite grövre armar. Jag tar honom lätt. Jag har längre räckvidd, och är ju mästare på armlås. Han är chanslös.