Julklappar är i alla fall roligt...

Nu har jag fått lite mer information om olyckan som gjorde att hockeymatchen blev inställd i torsdags. En 19-årig kille avled p.g.a bilolyckan. Han och de två andra i bilen spelade hockey i Säffle och var på väg hem efter en träning, då bilen av en okänd anledning kom över i motsatt körbana och hamnade i diket. Det är vad jag har fått återberättat av vad som stod i tidningen. Det var hemskt tråkigt att höra.

Igår beställde jag två T-shirts åt mig från sneakersnstuff. Dom blir fina på mig. Jag har också börjat tänka på, och planera Alicias julklappar. Jag har en del bra idéer. Hon blir säkert glad.

  

Här kommer ett par klipp från Mitch Hedberg. Han är nog min roligaste skämtare. Han är också död för övrigt, vilket har blivit ett tema på sistonde här på min blogg.

 


Hej då, Ellen

Fredag!

Idag när jag kom hem så hade jag fått brev från Nya Zealand. Alicia hade skrivit 10 blad, både fram och baksida. Så det var mycket för mig att läsa. Jag fick även min alldeles egna Ugly Doll. På request från Al så kommer här lite bilder på hur jag ser ut nu för tiden. Titta och njut. Självklart fick min nya vän vara med på korten.

Idag dog min gammelmormor Ellen. Det var förväntat och kom inte som någon chock. Eftersom hon legat medvetslös på sjukhuset i en och en halv vecka innan idag, så har jag redat bearbetat att hennes dag hade kommit. Vem vet vad som väntar henne nu, vad det än är så hoppas jag att hon mår bra, och att alla är snälla.
Hon var den sötaste 98 åringen jag vet.


image54

                                                      

Walk over?

Idag var så äntligen stunden kommen för den efterlängtade hockeymatchen. Jag var laddad. Ulrika psykade mig och Christoffer i skolan, och hon var bra på det. Jag åkte hem lite tidigare för att hinna äta o.s.v. Men när jag precis hade kommit hem så nåddes jag av beskedet att matchen blivit inställd. Detta med anledning av att någon i Grums lag hade råkat ut för någon slags olycka. Mer vet jag inte. Jag hoppas att det inte var något allvarligt, men är samtidigt besviken på att han var tvungen att råka ut för den just idag, så att min hockey blev inställd. Jag hoppas verkligen att det blir av vid ett senare datum. Olyckor borde bli olagligt tycker jag. Alla som är med i dom ska få betala böter, så att dom lär sig att inte ställa in hockeymatcher.

Idag har jag fått lön, den första sedan min löneförhöjning. Och även lite pengar retroaktivt, det är tacksamt. Chistoffer hade inte fått varken ny lön eller något retroaktivt. Stackars Chrissey, allt är så krångligt för honom, medans de mesta rullar på fint för mig. Men jag tror inte att det enbart handlar om tur och otur. 

Har också fått lära mig hur man sköter elektroniken i aulan, så att jag kan göra det när jag känner för det. Som nu på Tisdag t.ex. då vi ska se på dinosauriefilm. Det var mycket sladdar och moment att komma ihåg, men jag litar på att jag ordnar det när saker och ting behöver ordnas.

Om några i den fåtaliga skara som läser i min blogg skulle vilja läsa om vad Alicia har för sig i Nya Zealand, och även kolla in lite bilder, så gäller det att klicka sig in på
http://www.resedagboken.se och söka på: Alicias. Så ska ni hitta hennes sida utan några problem.

Ikväll ska jag se på Jonas och Musses religion på SVT2, följt av den nya säsongen av Entourage på Canal+. 

Arkeologiska utgrävningar framför min TV.

Ännu en vecka till ända. Alltid lika skönt. Veckan som gått har innehållit jobb, med moment som lyftande och släpande av ungar. Vikarierande i 5:an (utan lyftande och släpande). Jobb på fritids. Att ihärdigt hälsa på en kollega som inte hälsar tillbaka. Men en av dagarna hoppade jag ut från en dörr och överaskade jag henne med ett "hej", så hon råkade försäga sig, och hälsa tillbaka. Det har också tagits skolfoto. Vi fick säga: - Krokodiiiil
Min fritid har innhållit tv-tittande, mycket Idol, och The Wire på DVD. Jag har även använt min nyvunna tid till att läsa. Jag har börjat på en bok av bibliska proportioner. Den har den minsta texten jag sett, och 1300 sidor. Ska jag hålla ut?
Till tv-tittandet har det slukats en hel del glass. Ben & Jerry's intåg i våra ordinära Ica butiker har fångat mig i sitt grepp. Fossil Fuel är en av mina favoritsmaker. Dessutom skänker den förutom njutningen av glassen, tillfredställelsen av att gräva fram små dinosaurier. Min barndomsdröm om arkeologi gör sig påmind.

Nästa torsdag är det dags för hockeymatchen mot Grums. Från en källa har jag fått höra att Grums kommun har plockat ihop ett rutinerat lag. Det blir tufft.

Min kära gammelmormor Ellen ramlade i söndags på sin veranda och slog sig medvetslös. Nu ligger hon på sjukhuset, och har inte vaknat än. Det kommer hon förmodligen inte göra något mer heller. Imorgon fyller hon hur som helst 98 år.

Alicia bor fortfarande i framtiden, och där borta är hon just nu förkyld. Det är så typiskt framtiden.




image53


Rubriker är mitt svåraste

Boxning är nog inte riktigt min påse, som Austin Powers skulle ha sagt. Fyra och en halv timme är helt enkelt för lång tid, oavsett vilket evenemang det är. Att domarna var hyffsat partiska då det gällde de svenska boxarna gjorde att det inte kändes helt trovärdigt. Men nu är jag en erfarenhet rikare i alla fall.
Jag frågar mig hur de INTE kan ha en endaste servering i Löfbergs Lila Arena där man kan betala med kort. 
Amatörmässigt.  

Alicia har kommit fram i Auckland i säkert förvar. Tidsskillnaden är svår för mig att greppa än. Men jag vet att hon är 10 timmar in i framtiden. Imorgon börjar hon skolan tror jag. Hon hade redan träffat några snälla människor, det känns bra tycker jag. Hon är så duktig.
Det dröjde inte länge efter att hon åkt bort, till det att jag inledde ett förhållande med en massagestol på jobbet. Den är lite hårdhänt mot mina vader, men annars har vi det bra tillsammans.

Jag borde kanske åka till USA och plugga på high school, och bli prom king? Det är nog min allra högsta dröm. Och för drömmar är det aldrig för sent. De får helt enkelt överse med att jag är ca. 8 år äldre än alla andra high school kids. De kan se upp till min massiva livserfarenhet. Det faktum att jag skulle vara skolans största basketstjärna skulle dessutom göra mig omåttligt populär. Ack ack ack...

Nu ska vi se om jag kan bringa mig till att läsa lite. Har tänkt att det skulle vara en bra förströelse för mig med min nyvunna tid.                                                                                                     

Farväl

Idag åker Alicia. Igår var farväl. Det var jobbigt. 3 månader behöver inte vara så lång tid, och prisa teknikgudarna för kommunikationssamhället. Hoppas nu bara att allt blir fantastiskt. Jag ska sysselsätta mig, och kryssa dagar i kalendern till den 11:e December...
...Som av en slump så har Miriam bjudit in på filmkväll denna dag. Hon är vältajmad gamla Mirre a.k.a Donkey King. Det ska bli mysigt. Vad hon väljer att visa för film är ovesäntligt. Igår såg jag visserligen "300", och även om den var underhållande så skulle det kännas en aning tidigt.

På Lördag ska jag visst också på boxningsgala med Christoffer. Hoppas att det är kul. Nytt blir det hur som helst.

Nu ska jag lägga mig och försöka bli kvitt min jobbiga förkylning.

Jens Lekman m.m.

image49

Igår var jag, Alicia och Rickard och såg Jens Lekman på Korriander. Har aldrig varit inne på Korriander förut, mer än bara tittat in. Det var väldigt fint och trevligt. Jens var bra och mysig. Han och hans band av tjejer drog av några sköna låtar. Sedan tog han sin ukelele och gick in i baren och spelade ett par låtar på request. Jag fick t.o.m en autograf.
image50

Tillbaka till Korriander ska vi även ikväll, minus Rickard, plus Alicias föräldrar, för att äta mat.
Jag drack en god drink och en bira. Det är det mesta alkohol jag druckit på över ett år. Det tycker jag är duktigt av mig. Alicia är lika duktig hon.
Men på det här kortet ser hon en aning galen ut enligt min åsikt.

image51

Någon som har druckit mer under det senaste året skulle jag tro är Rickard. Hans rutin är vida känd. Så Al och jag följde med honom hem till Christoffer Kihlberg som hade fest på Herrhagen. Där fanns också Fredrik Hedelund, Philip Andersson, Viktor Andersson, Fredrik Falkensjö, Joakim (efternamn okänt), Christoffer Nilsson och en hel bunt okända tjejer. Det blev ganska trevligt, med mycket dans. Dans gillar jag.

image52

Hockeymatch

Den 27:e September så ska jag och några väl utvalda män och kvinna försvara Kils heder i en hockeymatch mot Grums kommun. Det är tydligen så att en säljare av massagestolar har anordnat en match kommunerna emellan. Förmodligen för att vi ska bli mer sugna på att köpa många massagestolar.
Vi ska spela på en specialrink med något annat underlag än is, som finns vid Andreas Johanssons hockeycenter.
Här är en bild på självaste Andreas Johansson som testar underlaget.
image48

Om vi inte vinner så kommer jag att ta ut det på motståndarna. Jag har också utnämnt mig själv till coach, och ska bossa över alla, och ganska tidigt in i matchen så ska jag nog bänka halva laget och sen inte byta själv. Då kommer alla älska och hylla mig för min roll som hänförare över mitt lag.

Grums, you're going DOWN!