kissa kvinna

Idag har jag varit hos farmor och farfar. Det var marknad i Nysäter. Pappa köpte världens fulaste väggklocka. Urtavlan har något fantasy/80-tal över sig och bär texten "Time message". Jag förstår inte vad det betyder, okej att en klocka faktiskt förmedlar ett tidsmeddelande, men det känns konstigt att skriva det på urtavlan. Pappa hävdar att han har letat efter något sådant. Den kostade 20 kr, vilket är minst 20 kr för mycket. I sanning ett lågvattenmärke i smak, men också lite rolig.

På killtoaletten på fritids sitter en konstig skylt har jag upptäckt.



Kommentarer är egentligen överflödiga, och det finns mycket som man kan kommentera. Det mest konstiga och uppenbara är "kissa kvinna". Om man vill att 8-9 åriga killar ska sitta ner och kissa så bör ju den bästa metoden vara att be dem att "kissa kvinna". Jag tror för övrigt att det inte tidigare funnits något namn för det här skeendet, tidigare har man fått säga att man sitter ner när man kissar, men nu kan man vara mycket mer ekonomisk i sitt språk, och enbart säga att man kissar kvinna.
Hur nödvändig den första bilden är kan också ifrågasättas, behövs verkligen ytterligare visuell bekräftelse på att man sitter på en toalett?

På torsdag har både 30 Rock och Flight of the Conchords säsongsstart på Canal+, klockan 20.00 resp. 20.30. Det markerar att hösten är här lika mycket som mörkare kvällar. Bra TV-serier gör mig så här glad.



Nu ska jag ta mina nya dammsugarpåsar med på en svängom.

Doktor Glas

Idag har jag läst klart Doktor Glas, av Hjalmar Söderberg. Lite kortfattat kan man säga att boken handlar om Doktor Glas, som hjälper Helga Gregorius att bli befriad från hennes man, Pastor Gregoruis, då hon har en affär med en annan man. Doktor Glas äcklas av Gregorius uppsyn, och blir samtidigt förälskad i pastorns yngre fru. Då Gregorius inte lämnar Helga i fred, trots diverse påhittade ordinationer från Doktor Glas håll börjar en annan lösning växa fram.

Doktor Glas gavs först ut 1905, och var då mycket provocerande. Idag provocerar den inte på samma vis, men de moralfilosofiska funderingar som Söderberg har givit sin doktor är lika intressanta nu som då. Jag skulle tro att Söderberg var inspirerad av Dostojevskijs Brott och straff, då temat i mycket är detsamma. Att följa Raskolnikovs kval är visserligen mer givande, men Söderberg målar ändå upp en relativt färgstark bild av sin doktor inom ramarna av bokens 180 sidor. Söderberg hanterar språket mästerligt, det är både vackert och sparsamt.

om vår trevliga gårdag...

Igår hade jag och Al en fin och trevlig dag hos Maria och Johannes. Hon skulle lämna över manuskriptet till sin bok igår, som ska vara färdig till bokmässan i Göteborg. Det ska bli roligt att få se hur boken kommer att se ut. Hon kommer garanterat göra succé på bokmässan. Tyvärr kom inte min Narren med i boken. Jag och Alicia var ju ute i skogen och tog kort på den åt henne. Men hon har täljt 3000 figurer, och bara 205 stycken kom med i boken.

Hon hade inte så många figurer just nu, och de roligaste var privata. Finast av dem alla var Kaj. Här är han.





Jag tycker att vi har vissa likheter. Håret, längden, öronen, de lite osymetriska ögonen, och hans fridfulla belåtna min känner jag speglar min sinnesstämning. Men jag kanske bara projicerar för att jag tycker om honom.



Han har kajor i bröstet och magen.



Jag berättade för Maria att jag verkligen tyckte om Kaj, och kan ni tänka er, då fick jag honom av henne! Men först ska han med henne ner till bokmässan, men sedan ska han få flytta hem till mig. Han är väldigt stor, men jag ska ge honom en bra plats i mitt hem.

Det är verkligen trevligt att vara hemma hos Maria. Hon har det så fint iordning. Jag skulle vilja ta med och visa allt för alla människor som jag känner. T.o.m min pappa tyckte om det :)

Igår köpte jag Slumdog Millionare på DVD, vi har inte sett den än, men det ska bli roligt. Köpte även Watchmen på Blue-ray. Jag och Al har redan sett den på bio, den är riktigt snygg, därför kostade jag på mig den på Blue-ray. Vi tittade på den igår kväll, det är en bra film, men framförallt är inledningen magnifikt snygg. Värd att se enbart för den sakens skull.

Imorgon ska jag till sjukhuset. Det är ingen fara med mig som tur är. Jag ska få lära mig lite om diabetes, och hur man ger en spruta tror jag. Vi har en kille på fritids och i klassen som har diabetes nämligen. Det är nog bra kunskap att besitta, men jag måste säga att det känns lite nervöst att dela ut sprutor. Men jag klarar det säkert galant.

Usain Bolt

Jag har läst ut Harry Potter-boken nu. Den sista, så nu vet jag hur det går för Harry och gänget. Nu har jag börjat läsa Doktot Glas, av Hjalamar Söderberg. Den är bra hittils.

Jag har målat Usain Bolt med akvarellpennor. Jag är ganska nöjd med honom. Ansiktet kanske inte alls liknar honom, men ansikten är så svåra. Dessutom målar jag aldrig, så med tanke på det tycker jag att det var bra gjort.


ingen lägenhet

Jag och Alicia fick inte den, så av oss, så eftertraktade lägenheten. Vi har sörjt den lite, men är redo att gå vidare med våra liv. Som tröst har Alicia bestämt att vi ska köpa nya blommor till min lägenhet, för att förnya den lite. Det får bli några fetbladsväxter, för om man ska kunna överleva hemma hos mig så måste man vara robust.
Idag fick jag dessutom ett sms om att mina tavlor är klara hos inramaren, och jag ska även snart få hämta min tavla från konstfrämjandet.
När jag och Alicia gick och drömde om lägenheten så var vi på Sonnelids och satt i soffor. Vi hittade en skön, som jag funderar på att köpa ändå. När man satt i den kändes det lite som att få en kram. Den kostade endast 6500:-. Helt okej för en soffa som det inte står IKEA på. Så min lägenhet kanske blir lite uppiffad som tröst.
I helgen har vi tänkt åka till Maria Westerberg och kolla vad hon har för grejer nu, jag har ju en innestående figur att plocka ut, så jag hoppas att hon täljt till något roligt.

Nu har jag jobbat i en och en halv vecka. Det känns helt okej. Jag var lite skeptisk i början, men det känns bättre nu.

Sport och musik

Jag och Alicia går i väntan. I väntan på att få veta om vi snart är nya hyresgäster till en fin lägenhet på Herrhagen. Vi kan inget annat göra än att vänta. Denna väntan fyller jag i helgen med idrott. Premier League-premiären, samt Friidrotts-VM. Just nu tittar jag på miljardspenderande Manchester City, som imponerar hittills. Under friidrotts-VM längtar jag som många andra efter en väldigt en speciell tidsrymd, av storleksordningen 9,5 sekunder. Vad kommer klockan att stanna på när Usain Bolt slår sitt eget världsrekord. I försöken joggade han hela loppet på 10,20 medans resten av fältet maxpresterade, det var nästan förödmjukande. Finalen går 21.35 på söndag i SVT.

I helgen är det också Way Out West nere i Göteborg. Det hade jag gärna gått på. Det finns massvis med akter som jag skulle vilja se. Mest av allt vill jag se Nas, Anthony and the Johnsons med Göteborgs symfoniorkester och Bon Iver, men även Laakso, Glasvegas, Dead Prez m.fl. Alicia älskar Bon Iver, men hon kan inte lyssna på honom, för då börjar hon gråta. Ni kan testa själva. Jag är inte lika blödig, men jag är svag för melankolisk musik.

Bon Iver - re:stacks
 

Vi har tittat på en lägenhet...

Igår var jag och Alicia och tittade på lägenheten på Filaregatan, Herrhagen. Den var jättefin. Fina tapeter, fin balkong, öppen planlösning, fint allt. Lite svårmöblerat vardagsrum, men det är ett mindre problem. Vi har tackat ja, men som det fungerar hos KBAB så kan det vara andra som också vill ha den, så vi vet inget än. Tidigast nästa torsdag får vi besked. Jag och Alicia tar dock ut allt på förhand och planerar för fullt. Så här ser planlösningen ut.



Här ser ni en vy från eniro på hur huset och lite av området ser ut. Den röda pilen pekar på lägenhetens balkong. Parken utanför huset är trevlig, när vi satt där utanför och väntade på att bli visade lägenheten kom vi fram till att det är lite som Karlstads Södermalm, centralt men ändå riktigt chillaxat.



I helgen tror jag att Pernilla, Martin och Milton kommer hit. Det skulle vara trevligt. Bäst dock för Milton att han är rumsren och inte kissar på mina mattor.

Vart är världen på väg...

Jag har ALDRIG tyckt om Peter Magnusson. David Helenius var bra när han ledde Ventil på ZTV en gång i tiden, men jag har aldrig tyckt om hela Hey Baberiba-konceptet. Jag anser mig vara något av en kännare av vad som är roligt, och Peter Magnusson är INTE rolig. Jag är nu mycket förvånad över de fina recensionerna som hans film "Sommaren med Göran" får från flera håll. De klipp jag sett ur filmen visar humor uppbyggt på de mest uppenbara scenarier som möjligt tänkas kan. Inga tvistar. Så som: En man går av båt till brygga, råkar knuffa i barn. Inte roligt. Eller: En man svingar golfklubba, råkar träffa någon som står bakom. Rentav tråkigt. Eller: En kvinna sväljer vigselring ur champagneglas. Alla dessa klipp saknar helt orginalitet. Jag förväntar mig heller inte orginalitet från Peter Magnusson, på samma sätt som jag inte heller förväntar mig av honom att över huvud taget kunna skådespela. Men hur kan filmen då få så goda recensioner? Jag har inte sett filmen. Jag skulle bara bli glatt överaskad om han trots mina fördommar faktiskt gjort en rolig film. Är det någon som har sett den? Pernilla, filmgurun? Jag litar inte alls på dessa recensioner. Peter Magnusson verkar vara en kille som är ute i svängen, som folk upplever som trevlig. Han känner säkert alla recensenter. Allt ter sig synnerligen obegripligt för mig. Men det finns ju uppenbarligen människor som tycker att Hey Baberiba är roligt, kanske samma människor som tycker att Mia & Klara är roliga. Vart är världen på väg, ack ack ack.

Jag tog en paus i min läsning av Harry Potters sista äventyr och lästa den nätta lilla boken "Kappan" av Nikolaj Gogol (1809-1852). Boken är bara 70 sidor lång, så det tog bara ett par timmar. Hur som helst, i boken så går huvudpersonen till en skräddare för att laga sin kappa, och till min stora glädje så satt skräddaren på bordet och arbetade. Precis som man vill att gamla skräddare gör. Det som gladde mig så mycket är alltså att det är en samtidsskildring, och skräddaren satt på bordet. Det är skillnad från om det hade varit en historisk skildring där skräddaren satt på bordet. Det var en rolig bok, jag vet inte om det var meningen att den skulle vara det, men för mig var den rolig. *Spoiler varning* Huvudpersonen blev ett roligt spöke som snodde andra människors kappor, polisen försökte fånga honom, och fick faktiskt tag på honom en stund! Hur kunde dom det, han var ju ett spöke...roligt.

Nu har jag och Alicia sett klart på Twin Peaks. Sista avsnittet var skumt och läbbigt. Bob är en otäck man. Alicia hade mestadels en kudde framför ansiktet. Men nu har vi sett klart serien i alla fall. Nu är det en massa extramaterial kvar som kanske kan hjälpa till att räta ut lite frågetecken.

Idag har jag köpt konst. Vi gick till Konstfrämjandet för att leta efter
Karolina Nolin-litografier, som jag är intresserad av att köpa. Men de hade inte så många roliga. De hade däremot små tryck av henne för 50:-/st. Så jag köpte 3 stycken, som jag ska rama in fint. Jag slog också till och köpte en litografi av Anders Hultman (se nedan). Karolina Nolin får vänta ett tag. Tydligen ska hon ha en del tavlor på Combi-hörnan, så jag får titta efter där när jag går för att rama in saker nästa måndag. Annars får jag maila henne. Alicia hittade en tavla som hon älskade också. Vi får se om hon får den någon gång.


flashar med bilder

Nu ska jag knocka er med ett proffsigt blogginlägg med en massa bilder. Det har alla proffsiga bloggar. Proffsiga bloggar behöver inte ha något intressant innehåll, bara dom har många bilder. Det gillar människor, so here it goes...

Bilderna är tagna med min nya mobil, jag är nöjd med kvaliteten.

I torsdags följde jag med Alicia till Arvika. Hennes pappa skulle opereras där. Så vi fick spendera dagen på byn medans han låg under kniven. Det var trevligt. Jag var supertrött och det blåste och regnade. På kvällen såg jag på lokalnyheterna att en tromb hade blåst omkull stora träd i närheten, så vi hade tur som kom därifrån med livhanken i behåll.



Vi åt på Ohlssons brygga. Dom är ganska expensiva, men vi hade fått rikskuponger av Alicias mams. Maten var delicious.



Jag åt pasta med kycklingbröst och vitpepparsås och något gott klet.



Alicia åt fläskfilé med pommes och en stark mango chutney.



Vi hittade en fin stol som vi funderade på att köpa. Men det blev inget, eftersom vi inte har någonstans att ha den. Alicia ville dessutom hellre ha byrån i bakgrunden. Det ville inte jag, även om den var mycket fin den också.

Idag och imorgon är vi hundvakter åt Momiji. Daniel och Miriam ska flytta tillbaka till Karlstad imorgon, så vi passar henne medans dom packar och flyttar. Jag var och tittade på deras nya lägenhet idag tilsammans med Miriam. Den var fin och ljus. Fina tapeter och allmänt fräsht. De flyttar till Rud, så vi får nära till varandra nu. Hon smälter väl in i möblemanget lilla Momiji. Hon är också väldigt snäll och problemfri.



Alicia ringde nyss och berättade att hon nog kan få en lägenhet på Herrhagen, Filaregatan närmare bestämt. Jag tycker att det verkar trevligt där. En 2:a på 70 och någonting kvadrat för ca 5500:-. Det tåls att tänka på. Jag har egentligen råd att lägga lite mer på hyran, det innebär ju trots allt en förhöjd levnadskvalitet, och en BALKONG!!. Nära till centrum o.s.v. Skulle vara roligt om jag/vi flyttade från Rud när Miriam och Daniel flyttar hit. Men Karlstad är ändå inte så stort. Hmm....