Jag har en "stalker"

Ja, jag har fått en stalker. Det är en tjej på högstadiet på skolan där jag jobbar. Det började med att hon kom och frågade om jag visste när 4:orna slutade, en dag då jag var ute och var rastvakt. Så jag hjälpte henne naturligtvis. Sedan visade det sig att hon också åker tåg på morgonen. Så några dagar senare träffades vi på tåget, och hon sa hej, och frågade vart jag bodde o.s.v. Jag var självklart artig och gick sedan till jobbet. I måndags den här veckan stod hon på perrongen när jag skulle åka hem, och frågade varför jag aldrig åker med tåget (vilket jag gör varje dag, men vid olika tider), sedan satte hon sig bredvid mig och tjatade och tjatade och tjatade om en massa konstiga och på gränsen till opassande samtalsämnen. Till vilka jag ungefär svarade, - ja, mm, ja...o.s.v. Hon är reserv i en musikal som jag och Alicia var och tittade på. Och när jag berättade att vi varit och sett den så började hon prata om att hon och en kille som är typ 22, som också är med i musikalen gillar varandra. Han är en 22-årig framgångsrik musikalartist som gått baletthögskolan, och hon är en 14-årig galning. Nej, jag tror inte det! Hon bor dessutom på Rud, och vid samma busshållplats, så på bussen satte hon sig också bredvid mig och fortsatte.
Igår stod hon och väntade på mig vid tåget på morgonen. Varpå jag försökte finta bort henne när vi klev på tåget, jag låtsades gå åt höger, men gick åt vänster. Vilket fungerade. Men sedan vände hon och kom och satte sig bredvid mig ändå. När hon sedan följde mig på vägen till skolan så tittade hon stolt på alla andra högstadietjejer som vi passerade, som för att säga, - Titta vem jag går med!

När jag kom till skolan så pratade jag med mina kollegor om mitt problem. En kvinna som också åker med samma tåg hade sett att jag fått henne på mig och berättade att hon hade mött tjejen en morgon då hon tog det tidigare tåget. Hon hade då frågat henne varför hon åkte till skolan så tidigt, på vilket hon svarade, - Anders brukar åka med det här tåget. Vilket jag ALDRIG gör. Det gjorde mig ännu mer orolig. Min kollega berättade också att hon hade hört att tjejen i fråga är väldigt distanslös och har någon typ av diagnos. Vilket är ganska uppenbart.
Eftersom jag är ganska säker på att hon ljuger om att hon och musikalkillen gillar varandra så är jag rädd att hon ska säga en massa saker till folk på högstadiet om henne och mig. Så jag har tänkt att jag ska prata med rektorn på måndag, och bara låta henne veta vad som pågår. Sedan ska jag säga till tjejen att jag vill vara ifred vid nästa tillfälle vi möts. Jag hoppas att det ska vara nog.

Nog om det....Jag har fått syn på två lediga lägenheter i ett fint hus på Herrhagen. Hyran är den dubbla, men jag har ju höjt min lön nu, och jag har ganska gott om pengar över varje månad som det är nu. Jag kanska ska skicka in ett par intresseanmälan. Att titta skadar inte.

Konstrunda


Igår (söndag) var jag, Alicia och Sofia på konstrunda i Karlstad. Det var trevligt. Jag köpte en trevlig tavla som jag tänker ska passa i mitt köp någon gång i framtiden, när jag får ett vettigt kök. Tavlan ses här under, och heter "Lek inte med maten" Den är målad med färgpennor. Det är fantastiskt tycker jag. Vi har nog alla målat med färgpennor någon gång i skolan, och inte ska det väl gå att måla så här. Konstnären heter Johannes Wessmark. Han var trevlig. Sofia köpte också en fin tavla hos honom, föreställande stenar i vatten. De kostade 600:- exklusive ram, vilket var specielpris nu under konstrundan berättade han. På hans hemsida såg jag ett den egentligen kostar 1800:-, så det var inget dåligt specialpris. 200% off. Vet visserligen inte om det priset var inklusive eller exklusive ram. Men ändock, ett kap.



Om det är otydligt så är det legobitar på mackan och i burken, därav titeln.

Cheesoid

Igår när jag satt och hjälpte Alicia med hennes skolarbeten, med TV:n på i bakgrunden, så såg vi den här sketchen från That Mitchell and Webb look på TV4 Komedi. Den är fantastisk. Vi älskar Cheesoid!



"Hate self...hate self"