Anders vs. Mepisto

Två veckor in på vårterminen, och jag är trött. Vårterminen är alltid skön. Upphackad mellan en massa lov, och i fjärran hägrar en hel sommar. Nu vill jag inte få det att låta som att det enda jag ser fram mot med jobbet är att inte vara där. För jag tycker ju om det, trots att inte lågstadiet inte riktigt är min grej. I måndags och tisdags var Kicki sjuk, så jag vikarierade åt henne, och nån annan dam vikarierade åt mig. Det var trevligt. Jag var en duktig lärare. Det är faktiskt nästan mindre kämpigt att vara klasslärare än att köra med min 50/50 elevassistent/lärare-grej. Då har man i alla fall några välbehövliga pauser under dagen. Det är sweet, som Pernilla alltid säger.

Jag trodde att jag antligen vann över Mephisto för några veckor sedan. Men jag har börjat tvivla på det. Kanske inte!? Kan han fuska så kan jag, skulle man kunna säga. Men frågetecknen gnager i huvudet. Jag spelade ett parti igår och idag, och fick stryk. Men jag tyckte att jag spelade ganska bra. Förhoppningsvis så lär jag mig och blir bättre. Jag skulle vilja spela mot någon som inte är en ond tysk dator.

Här kommer hans uppgifter:image67

Fullständigt namn: Mephisto Europa
Födelseår: 1987
Nationalitet: Tysk
Kapacitet: 8 bit, 16 KB ROM, 256 Byte RAM
Vikt: ca 1 kg
Storlek: 30 x 25 cm
Övrigt: Ursprungligt inköpspris omräknat till dagens
            penningvärde uppgår till 100 euro


...och mina uppgifter:

Fullständigt namn: Anders Fredrik Hammar
Födelseår: 1982
Nationalitet: Svensk
Kapacitet: obegränsad
Vikt: 93 kg 
Storlek: 4 kvadratmeter 
Övrigt: Intresserad av TV


Mephisto!!!

I förrgår tittade jag och Alicia på Transformers. Den var överaskande bra. Både rolig och fett actionspäckad. Alla Transformers vill lägga beslag på en kub som kunde få maskiner att komma till liv. Det kan tyckas vara lite overkligt. Men jag har belägg för att detta faktiskt kan vara 100% sanning! Igår fick jag min gammelmorfarfars schackdator, när jag var hos mormor och morfar. Hans namn är Mephisto (datorn alltså), och är en slug karaktär, med 16 Megabite i ryggen. Trots att han är näst intill oslagbar, så drar han sig inte för att ta till fusk. Nästan varje gång som jag sätter in några bra moves, så hittar han på att han ska sätta mig i schack med någon pjäs som jag redan har tagit. Och det finns inget jag kan göra åt det. Jag kan inte trycka på några knappar och få honom att fatta att han faktiskt inte har sin dam längre. Han är en så sjukt dålig förlorare. Han ställer mig schack-matt med sina redan utslagna pjäser och sedan börjar han blinka med alla schack-matt lampor. Och det gör mig så sur!! Grrr! En av dessa dagar ska du få så mycket stryk. En av dessa dagar, Mephisto!

Jag och Alicia har tuggat i oss vår premiärmåltid hos Max här i Karlstad. Jag åt ett orginalmål med potatisgratäng, och Alicia åt ett minimål. Ju längre vi satt där på deras fina stolar, blev vi bara mer och mer imponerade och nöjda kunder. Allt från de lite fräshare hamburgarna, den fria påfyllningen av läsk, den väl valda svenska musiken som spelades, och de lite nyttigare alternativen, till den skickliga marknadsföringen. Vi var sålda. Pricken över i:et var att personalen hade glömt att lägga i en hamburgare i en gubbes hamburgare. Det var ett roligt skämt av dom.

image66


Igår vann Manchester City med 2-0, och Svennis succé fortsätter. Imorgon spelar Sverige semifinal i JVM mot Ryssland kl.16.00. Det blir en svår match som jag tyvärr missar. Jag och Alicia ska nämligen till Selma Spa hela dagen imorgon, och det är ju bättre än en hockeymatch. På lördag blir det hockey istället, då ska jag och Alicia gå och titta på Färjestad mot Skellefteå tillsammans med hennes kompis Sofia och hennes Paul.