man kan aldrig få för många kramar...

Idag gick jag till Sannerudsskolan ett tag och hälsade på min gamla klass. Det var jätteroligt. Jag fick sanslöst många kramar och blev inträngd i ett hörn av 16 barn som gjorde sitt bästa för att överösta de andra. Jag trivs bra på min nya arbetsplats, men det är inte samma som som på fina gamla Sannerud.

Jag och Alicia ska åka till Stockholm lagom till jul i år igen (21-23 Dec). Vi var där förra året och det var jättemysigt. Vi ska bo vid Hötorget. Det brukar vi göra, och jag är så autistisk att jag inte klarar av förändringar.

Karlstad brukar oftast räcka till för mina diverse göranden. Men nu visar det sig att Filmstaden enbart visar Up på svenska. Riktigt kasst.

Den senaste veckan läste jag Dubbelgångaren av Dostojevskij. Den var bra, dock ingen Brott och straff. Idag har jag börjat på Röda rummet. Jag har inte hunnit komma in i handlingen än, men Strindberg skriver fint och skickligt, så jag har höga förväntningar.


I am Iron Man

Idag har jag varit och klippt mig. Jag klippte mig på en relativt ny frisörsalong som heter Soda. Den är lite flashig, och säljer även lite bra skivor och "coola" tidningar. På sista tiden har jag klippt mig på lite olika ställen. När jag var yngre så klippte jag mig alltid på samma ställe, och var nästan rädd för att byta salong. Det är konstigt för jag gick inte till samma frisör på salongen. Jag var rädd för att någon annan skulle klippa mig konstigt. Några gånger har jag varit och klippt mig hos Alicias eviga frisör, men hon är mammaledig nu, så jag "playar the field" just nu.  På soda masserade dom min skalp med menthol. Min skalp kändes som is, som en isbjörn som äter vicks. Det var en intressant ny känsla. Frisören visade en bild på Robert Downey Jr. och sa att hon tyckte att jag skulle klippa mig så. Men jag ser ut som Anders.

Igår var jag och Miriam ute och promenerade och pratade om jul, och nu längtar efter att få sätta upp min adventsstjärna och min ljusstake. Det är mitt mysigaste. Men jag måste väl vänta till slutet av November i alla fall.

Idag har jag läst ut To kill a mockingbird. Den var bra, kanske en fyra av fem, eller något liknande, Pi av 4. Nu har jag i alla fall inget att läsa på ett par dagar. Jag har beställt nya böcker som inte kommer förän senare i veckan. Då får jag Röda Rummet av Strindberg, samt Dubbelgångaren och Spelaren av Dostojevskij. Det känns faktiskt lite jobbigt att inte ha något att läsa. Jag har verkligen arbetat in en vana, det är jag glad över. Jag önskar för övrigt att jag skrev en gammal rysk roman och vann ett Nobelpris.

Igår var jag, Alicia, mamma och pappa hos Maria Westerberg för hennes boksläpp. Det var trevligt. Vi köpte ett par böcker och Alicia och pappa köpte en "skulptur". Det är speciellt att vara hos henne, det är så idylliskt och så mycket roligt att titta på.

Den 24:e ska vi göra högskoleprovet. Det ska bli roligt tycker jag. Jag vill veta vad jag kan få. Jag tippar och hoppas på 1,4-1,6 ungefär. Det återstår att se.