Stockholm

I torsdags reste jag och Alicia till Stockholm för att äntligen utnyttja vårt ovärderliga presentkort hos Martin och Pernilla. Vi möttes av Pernilla och vackert väder, det senare avskräckte oss från gröna lund, som var välbesökt just denna dag. Så vi tittade lite på nordiska museet, där en snäll biljettsäljarman komplimerade mig för mitt ungdomliga yttre. Alla trampbåtar var sedan uthyrda, så vi åkte och åt mat tror jag, och sedan hem till lägenheten, där vi fick spela lite Nintendo Wii. Martin fick mest bygga badrum, bygga hela natten lång. Stackars Martin.

På fredag var vi på gröna lund, där vi tack vare Pernilla kom undan helt gratis, bortsett från mat, glass och pinguspelande. Det var bra, för vi sparade mycket pengar. Vi fick även uppleva en massa spöregn, men bara efter det att vi åkt klart allt. Mina bästa var Vilda Musen, Katapulten, mattan i lustiga huset och kanske den där läskiga väldigt höga stolpen. Sen åkte vi till naturhistoriska museet och tittade på en film på Cosmonova. Det var tufft.

På lördag var vi på Skansen, men inte Martin. Han gjorde mer nyttiga, mogna och vuxna saker. De bästa djuren var dvärvaktelungarna, havsuttern, europeiska bisonen och järven tror jag. Efter Skansen åkte vi till Heron City och tittade på elektronik. Martin fick ett Nintendo DS med ett spel där man ska operera folk, och där snygga sköterskor skäller på en. Det var roligt och dramatiskt. På kvällen gick vi på bio, och innan det åt vi på Pizza Hut, det var gott som vanligt. Vi såg sedan på Simpsons-filmen. Den var rolig. De första 30 minuterna var en skrattfest. Sedan var de tvungna att föra in en handling. Jag ger den 2 tummar upp.

På söndag lämnade vi vårt bagage på centralen och sedan tittade vi på stan. Jag och Alicia var på Sneakersnstuff på söder, där jag köpte ett par bra jeans. Alicia och Martin fick sig också ett varsitt par på andra håll. Alicia provade sjukt många jeans. Jag och Martin ska bilda ett gäng med jeansjackor, och förmodligen jeanskjolar också. Jag kommer inte ihåg exakt vad det ska heta, men kanske ungefär: JJ's Scottish Denim Club? JJ's står såklart för jeans jacket. Sedan åkte vi tåg hem till K-Town igen.

Alicia vill att vi ska köpa ett Wii tillsammans nu. Jag ska låta förslaget marinera i min hjärna ett litet slag.

Här kan man se hur vi såg ut också...


       

Jens! Anders!...Håkan?!

image38

22 Augusti: Moneybrother - Mount Pleasure
5 September: Jens Lekman - Night Falls over Kortedala

Jag gillar Jens skivomslag

En bra start på hösten för mig.
Tycker att Håkan kan ta och släppa något snart.
Var ett och ett halvt år sedan nu.

Lördag 21/7

Lördag blev väldigt händelserik. Jag och Alicia sågs på stan och åt lite mat på en italiensk restaurang. Det var gott, men inte så stor kvantitet. Men man fick i alla fall en karamell med notan. Så de fick sig lite dricks.



Sedan gick vi till Tingvalla och tittade på fotbollen. Mitt tips på förhand var ju att Manchester City skulle vinna med 3-0. Det var ganska bra tippat. Missade med ett mål, då det blev 4-0. I andra halvlek dominerade Carlstad United. Dom var riktigt bra faktiskt, när de väl vågade spela sig igenom i mitten. Synd att de inte fick något mål, de hade trots allt flera bra lägen, bl.a. en missad straff. På en av bilderna nedan ser ni också Alicias favoritreklam. Hon imponeras av deras briljanta layout och hur de skapar ett intresse för deras produkt/tjänst. Tror det var därför. Hon rättar mig nog om jag har uppfattat det fel.

                       

Sedan cyklade vi till Mariebergsskogen för att kolla läget hos Säkert!, Salim Al Fakir och MONEYBROTHER. Det såg ut som om vi skulle kunna få plats. Så vi cyklade hem till Alicia och gav oss och Sara mat. Sedan cyklade vi tillbaka. Vi kom precis i tid till Salim Al Fakir. Han var ganska bra och roilg, framförallt väldigt glad och tacksam att vi ville lyssna på honom.



Sedan var det paus i en timme innan MONEYBROTHER. Så vi gick omkring lite, tyvärr hade de spärrat av nästan hela parken, så vi kunde inte leka i lekparken eller gå och kolla på grisvalparna. Så vi fick hänga lite där, vinna gratis loka, och leka med min bra kamera. Här kan ni spana på mitt lilla "skägg". Betygsätt det gärna sedan på olika roliga skalor. Annars är ni dumma! Imorn rakas det förmodligen av, så ta nu chansen.



Sedan gick vi upp och tog plats för "the main event". MONEYBROTHER var väldigt bra för mig. Han får nog 6 tummar upp av 5 möjliga. Han rockade bra, och jag kan alla orden. Snart kommer nya skivan också. Nice. Jag är glad att vi valde att gå på det.



Efter spelningarna var klockan 12, och vi cyklade in till torget för att möta Rickard och en massa folk som hade varit på fest hos Mou. Bl.a. Daniel Berglund, min gamla högstadiekompis. Det var kul att se honom. Sedan cyklade vi hem till Al och sov.

...och alla levde lyckliga i alla sina dagar.

Plockgodis

Den här fredagskvällen har inte bjudit på mycket intressant. Så nu sitter jag här och lyssnar på Baso för att fördriva min tid. Det gör det hela direkt bättre.

Idag var Rickard hemmasjuk, så han hörde av sig och undrade om jag ville komma ner och kolla på Apocalypto med honom. Mel Gibson må vara rätt störd, men han gör ändå ganska bra filmer. Jag har inte sett Passion of the Christ, men har hört att den verkligen gottar sig i tortyr och lidande. Hade också hört från recensenthåll att även Apocalypto skulle gotta sig i en hel del blod och tillbehör. Men det var inte speciellt farligt tycker jag. Den var bara bra tycker jag. Jag ger den kanske 4 tummar upp av 5 möjliga. Egentligen har jag bara två tummar, men det blir ingen bra skala.

Andra filmer jag sett nyligen är Natt på Museet. Den får inte lika många tummar. Men den var bitvis kul. Roligast var Owen Wilson och Påsköstatyn. Det var dessutom kul att det utspelade sig på Museum of Natural History i New York, för där var ju jag och Alisaurius. Men en del var helt klart inspelat i nån studio, för "lobbyn" såg inte alls ut så som den gjorde i filmen. Den kan få 2 och en halv tumme.

Big Daddy kollade jag in igår också. En gammal goding med Adam Sandler. Den är ju helt klart bra och fin. Jag och Alicia ska kolla på Happy Gilmore nån dag också, med anledning av vårt golfande. Jag slog för övrigt en perfekt drive på hål 2 senast. Men det var väl i princip det enda.Jag har köpt en billig klubba och lite bollar så att jag ska kunna gå ut och försöka träffa bollen. Om/när jag börjar spela golf på riktigt så ska jag köpa en riktig gammal skottsk utstyrsel. Det är kläderna som gör golfaren. Rka pipa bör jag nog börja göra också.

Imorn ska jag och Bapes äta lite på stan, och sen ska vi gå och se på Carlstad United mot Manchester City. Jag hoppas att Carlstad kan göra något mot dem. Det ska bli kul. Jag tippar 0-3.

Jag håller för tillfället på att spara mitt "skägg", har inte rakat mig sen i måndags tror jag. Men det är ju inte såå mycket att hurra över. Men jag skyller delar av det på min blondhet. Så mina små strån syns inte så väl. Det hela är en kontring mot Rickards skäggodling. Plus att Alicia gillar det. Och det försprånget behöver jag nu när hon uppvaktas på annat håll :)
När det har växt till sig lite mer så ska jag prova att raka det i nån frän design. Förslag mottages för övervägande!

På torsdag ska jag och Al åka till Stockholm och leka med Pernilla och Martin ett tag. Det ska bli kul. Använda deras badrum, deras Wii, titta lite på staden, Gröna Lund, Alicia pratade om Skansen också, för där hade hon aldrig varit. Så måste jag kanske gå till Sneakersnstuff och titta på skor. Får se vad man kan hinna med.

Födelsedag!

Idag fyller jag 25 år. I lördags var det kalas i Molkom. Det var trevligt. Jag fick en bra digitalkamera. Med den kan jag ta kort på skalbaggar, bara på skalbaggar. Igår gick jag och Alicia 1 mil. Det var skickligt av oss. Vi hittade 3 döda näbbmöss, många skalbaggar, fågelungar,  och en kopparorm, eller kopparödla kanske de egentligen heter.
Idag kom också Alicia och gav mig några fler födelsedagsklappar. Jag fick några skivor, bl.a. DANNY!! hihi. En jättefin orkidé, några tallrikar, men bara för att jag inte kan stava till assietter, eller kan jag? För det var det egentligen. Nu ska vi äta kladdkaka och vaniljklass med chokladsås om man vill ha.

image31

Kick Ass!

image30
(Morfar Johnny, Mamma Inger, Mormor Inga-May, son & barnbarn Anders)

Det här gamla kortet är totaly kick ass! Mormor är en äkta bad-ass. Jag är ett vanligt ass.

Golf, fotboll och lite kalas

Igår var jag, Alicia och hennes pappa på golfbanan och slog några slag. Sen spelade vi första och andra hålet. Det var väldigt kul. Jag gick nog +10 på enbart två hål tror jag. Men jag fick till 2-3 riktigt bra slag, och de överskuggade alla de sämre slagen. Idag kanske vi ska åka dit igen.

Imorse hade jag ställt min väckarklocka på 9.50. Så att jag skulle gå upp och boka sittplatsbiljetter till Carlstad United mot Machester City, som släptes klockan 10.00. Det gick som smort. Så jag ska snart promenera ner till staden för att hämta ut dem.

På lördag ska jag firas, och nej, jag är inte kronprinsessan. Har heller ingen önskan att vara det. För vad är väl en bal på slottet!? Säkert tråkig, ja urtrist och...och alldeles alldeles UNDERBAR! *suck*
Egentligen fyller jag ju år på måndag (16 Juli). Men kalaset blir på lördag, med hela släkten, och dessutom Alicias föräldrar. Det blir första gången får träffa mina föräldrar. Det ska bli kul. Hoppas någon gör bort sig. Som min mamma t.ex.
Riktigt jä*la skickligt av mig att hålla mig vid liv så pass länge som jag ändå gjort. You better recognize!!

7 7 7

Denna otroligt symboliska lyckodag, som bara dyker upp vart tusende år, firade jag med att gå till tandläkaren och laga tre små hål. Innan denna tandläkarepisod var det hela 5 år sedan jag satte foten på en tandläkarmottagning, så det kunde ha varit värre.
Just nu är halva min käft väldigt bedövad. Men det är jag bara glad för, dels för att den är rolig att peta på, och dels för att jag slapp få det minsta ont. Känns som att de har börjat med en effektivare bedövning sedan jag var liten och drog ut tänder till höger och vänster. 1529 kr blev det, och inte 1700 som de tidigare sagt.

Igår var jag och spelade poker. Jag gick 5 kr back. Gick in med 100kr, cashade ut 95. Däremellan gick det upp och ner, och upp och ner. Jag bluffade en massa för en gångs skull. Det var kul. Spelade allmänt oförsiktigt. Annars hade jag kanske kunnat gått 5 kr upp istället. Det hade varit något det!

Baso is tha shizzaz!

Baso är den bästa rapparen i Karlstad, som har någon anknytning till Anders Hammar. Han kan också vara Karlstads bästa punkt slut. För jag känner inte till några andra. Vi bodde grannar en gång i tiden nere på Färjestad. Deras enorma St.Bernardshund Kingen sprang fram och tillbaka i deras lägenhet så att Rickard och Tommy a.k.a. Baso flög som vantar. (Mina vantar har aldrig flugit. De har bara suttit fast på mina händer och blivit glömda på bussar, men jag tror att man brukar säga så). En gång när vi skulle se på video hos dom så hade någon, jag gissar på Tommy eller Billy, stoppat en smörgås i videon, så det gick inte.
Spana in hans heta tracks på
www.baso.se Mina personliga favoriter är nog: Min Vän, Jag skänker dig mina dagar, Du borde varit där, World of Warcraft, Charlstown represent, Inget kan gå fel, Everytime we touch, Sommarregn m.m. Det var många favoriter jag hade.
Det bästa med baso är att han är keeping it real!!!! Han gör sin musik, och utger sig inte för att vara någon annan än den han är. Den är charmig.

Här kommer två roliga videos som han gjort...



Anders lilla svarta bok

I helgen läste Alicia för mig ur hennes gamla dagböcker. Jag gillar att höra om hennes gamla hunkar som hon har varit kär i, och pussats på. Det är spännande för mig! Alicia gillar dock inte alls att höra om mitt förflutna. Hennes dagböcker fick mig dock att minnas att jag en gång i tiden hade en dagbok, som väldigt snabbt omvandlades från en dagbok till en halvårsbok. Den är långt ifrån full, och innehåller endast notiser om Anders kärleksbestyr. Jag plockade fram den ur dess vrå idag och läste den från pärm till pärm, vilket inte tar så lång tid. Det var roligt. Det var mycket intressant som jag helt hade glömt. Så många ladies, så många ladies, haha. I de första inläggen i dagboken så särskrev jag t.o.m. Åh, Anders. Hur kunde du!?

Igår var jag och Alisaurius Rex och spelade golf med hennes pappa. Eller vi spelade ju inte på banan. Vi slog bara och puttade lite. Jag fick till några riktiga pärlor som kändes bra. Jag och Al kanske ska ta grönt kort och börja spela lite. Någonting måste jag ju lägga min feta lärarlön på. Men jag hoppas att jag inte blir en tönt som måste köpa nya klubbor hela tiden för att jag tror att mina misslyckanden beror på dem.

I lördags var hela släkten bjuden till Ölme på middag eftersom Ellen fyllde 98 år. Det var trevligt. Ellen är rolig.

Här är en ny video med Your favourite rappers favourite singer tillsammans med Usher. Jag tycker att låten är rolig, och videon är kul den också för mig, även om den blir helt ologisk i slutet.