Anders <3 Garbo

Igår var vi lärare på mellanstadiet på ett litet studiebesök på Kils Ridklubb. Det kom som en trevlig överaskning när The Chris berättade det på bussen till jobbet. Jag bestämde mig direkt för att jag skulle rida. Mina tidigare erfarenheter består av att ha blivit ledd runt på en ponny på något sommarland när jag var 5 år kanske.
Jag blev tilldelad den största av alla hästarna. Hon hette Garbo. Hon var så stor att hon var den enda hästen där som var tvungen att backa ut ur boxen. Kortfattat så var det hon som regerade där. Vi fick borsta våra hästar lite, sadla dem, och sätt på grimsle eller vad det kan tänkas heta. Sedan gick vi in i manegen. Vi fick rida runt själva där inne, skritt och trav. Tror att min häst tyckte att jag var en idiot, så hon styrde upp allt så att jag såg bra ut. Jag hade gjort det samma för henne om det gällde något annat, t.ex. att cykla tandemcykel. Vi skulle bli ett bra team.

Garbo-Anders

Jag och Alicia har varit ihop i 9 månader. Det var duktigt av oss!  Grattis till oss babe!

miljö

Idag fick jag lön. Den var fin för mig. Jag tjänar 72% mer i år än föregående. Det är en ökning jag är nöjd över.

Gustav Fridolin har fått jobb som undersökande reporter på TV4s "Kalla Fakta", och har därför hoppat av miljöpartiet, för att kunna vara trovärdig. Hoppas att han finner det givande, och att han där får möjlighet att förändra världen.

Om tio år tycks polarisarnas öde vara förseglat. Trist för alla de miljoner/miljarder människor som får uppleva de livsförändrande konsekvenser det för med sig. Trist att Alliansen inte är intresserade av frågan.

Flickvänsbidrag

Det tycks inte vara någon som läser min militanta kommunistblogg. Det gör dock inte så mycket, det var ju delvis därför jag flyttade mitt bloggande hit.

Igår fick jag en snilleblixt, och löste ett av samhällets stora problem. Vem kommer ta hand om oss när vi blir gamla, nu när det föds så få söta små bäbisar i relation till fula medelålders gubbar och gummor? Jo, här kommer lösningen som ni alla har väntat på. Det är enkelt, vi måste ge alla pojkvänner ett ekonomiskt saftigt bidrag. Jag kallar det för "Flickvänsbidrag". Alla som har en flickvän får alltså ta emot denna summa gratis pengar. För dessa pengar kan de smörja upp respektive flickvänner med vackra gåvor och dyra middagar. Det är synnerligen uppenbart att dagens materialistiska unga damer endast är villiga att reproducera först när de har fått juveler och vackra kläder, och druckit fina viner. Detta har i nuläget väldigt få unga herrar råd med. In med svaret, Flickvänsbidrag


Solidaritetens död

Den prelimenära vallokalsundersökningen lutar åt att högern tar över. Vi lever ju i en demokrati, så jag antar att det är rätt val då. Men jag kan inte hjälpa att känna en aning rädsla och sorg. Alliansen står för så mycket som jag anser är grundläggande fel. Då syftar jag på människosynen. Det är säkert jättebra ekonomiskt för företagen, och i statestiken kommer man säkert kunna hitta fina siffror på flera ställen. Men varför ska människor inte längre ha råd att stanna hemma om de är sjuka? Varför ska de som har svårast i samhället få det svårare och sämre ställt? Varför ska miljö sättas i andra hand till ekonomi? Varför ska kvaliteten på utbildning och vård för en människa bero på hur mycket hon tjänar? Alliansen vill ha ett friare samhälle, med fler val. Så blir det också för vissa. Vissa kommer ha råd med det bästa möjliga som samhället har att erbjuda, andra kommer tyvärr inte att ha det. Risken för att klyftorna mellan samhällets klasser vidgas är överhängande.
Och ingen blir mer lycklig än jag ifall jag skulle ha fel...

Sitter och lyssnar på Sage Francis. I Oktober 2001 gav han ut en sång gratis på internet. Makeshift Patriot. En kritisk och pricksäker låt till det som hände bara en månad tidigare. Vetskapen om låtens tillkomstdatum gör den ännu bättre. Den låten och flera andra går att ladda ner gratis här:
http://www.sagefrancis.net/index.php?option=com_content&task=view&id=100&Itemid=57

Valdag

Igår var jag och Alicia på bio. Vi hade en liten rabattkupong, så vi gick och tittade på Offside. Den var trevlig. En feel-good film. Jag vill gärna gå och se på Nacho Libre också. Det är samma regisör som till Napoleon Dynamite, som är en av mina favoritfilmer. Nacho Libre har dock fått väldigt skild kritik. En 3:a i Metro. En 1:a i Aftonbladet. En 4:a av Hans Wiklund på Canal+. Men de små klippen jag sett ur den så verkar den himla kul och skum.

Idag är det så också dags för valet att avgöras. Det är ganska spännande faktiskt. Spänningen och oron ligger mest i att jag verkligen inte vill att högern ska vinna. Det ser ju dock onekligen ut att ligga nära till hands.

diverse

Idag har vi varit i skogen. Segerstad naturreservat. Det var trevligt och fint. Vi fick höra skräckhistorier om tjädrar, så nu vet jag inte om jag vågar gå i skogen längre. Jag har aldrig tagit tjäderhotet på allvar, men nu vet jag att det är allvarligare än döden själv.
Olof i klassen är en reptilexpert, så han letade fram ormar, ödlor, grodor o.s.v. i skogen. Det var kul. (Jag är medveten om att grodor ej är reptiler)

Igår gick jag in på Sage Francis hemsida för första gången, och där kunde man hämta en massa gratislåtar. Det var generöst. Han är verkligen förödande skicklig. Han rappar saker som är så briljanta att man verkligen tänka efter innan man förstår vad han menar. Han är textmässigt den bästa MC:n världen har skådat.

Nu är det snart Elitseriepremiär. Vi är ett gäng som ska gå på premiären mot Luleå. Det blir jag, Alicia, The Chriss, Ewert, Per, Robert och möjligen ytterligare två personer.

På lördag ska jag och Babe gå på bio också. Vi hade en rabattkupong, så då passar vi på. Vi ska se Offside. Mams och paps tippsade om den, och utbudet i övrigt är ganska magert.

Kolla in:
www.sagefrancis.net/index.php
www.banksy.co.uk
106913-3

inte en bra dag...

Idag har inte varit någon rolig dag att jobba på. En massa ungar som bråkar och retas, och sedan är arroganta och kaxiga när man säger till dem. Det hör inte till vanligheterna, så jag har blivit rejält arg på flera stycken idag.
En kille kallade mig för jävla psykopat, och det tolererar jag såklart inte, så när jag pratade med honom började han gråta och hävdade att orden inte var riktade till mig, men det var ganska glasklart. Det är ledsamt att det ska behöva bli så ibland. Det är tur att jag inte tar åt mig av det i alla fall. Och det rinner av mig sakta men säkert. Men det tär också på en lite psykiskt. Att jobba i en miljö där det var vardagen skulle bli ohållbart.
Morgondagen kommer således till största del vara allvarliga samtal med ett flertal elever.

En stor sorg

En stor chock och sorg kom just över mig när jag surfade in på Aftonbladet och läste det här.
http://www.aftonbladet.se/vss/nyheter/story/0,2789,881639,00.html

Helt ofattbart. Hemskt ledsamt. Steve Irwin har gjort ett stort intryck på mig under flera år. Jag vet att Rickard och min pappa känner likadant. Rickard berättade att han hade gråtit på jobbet idag när han läst om det. Enligt honom är det värre än Anna Lindh och 9/11. Jag vill inte göra någon jämförelse.

"Steve Irwin blev 44 år. Han omkom vid en dykolycka i Port Douglas i norra Queensland, Australien. Han filmade en undervattensdokumentär när en giftig stingrocka stack honom.
- Han simmade över stingrockan och den stack honom rakt i hjärtat, säger producenten och vännen John Stainton.
Enligt John Stainton dog Steve medan han gjorde det han tyckte allra bäst om.
 – Idag har världen förlorat en stor vildmarksikon, en passionerad miljökämpe och en av de stoltaste papporna på den här planeten, säger han till ABC."

Steve Irwin fick två barn tillsammans med sin fru Terri Irwin – en dotter som heter Bindi Sue, åtta år, och sonen Robert som idag är två år.

Meningen med livet

Idag har jag inhandlat OutKast nya skiva. Jag lyssnar på den i detta nu. Jag har kommit till spår 16. Hittils är den okej, men tyvärr inget mästerverk som Aquemini.

Imorse hängde det en bok från ett snöre mitt i min busshållplats. Den innehöll meningen med livet, stod det på framsidan. Jag funderade länge på att ta ner den. Jag tänkte att kanske ödet hade hängt upp den där åt mig. Men kanske fanns det någon annan, som var i större behov av livets stora hemligheter. Så jag lät den hänga.

Tack går ut till Jensan för vykortet från Bulgarien

Nystart

Nu startar jag på ny sida. Kort och smidig adress, och med mer hemlighetsmakeri. Mitt msn-space börjar kännas för lättåtkomligt, och ibland vill man kunna hålla sina tankar hemliga, men ändå dela med sig av dem till en utvald skara.

För att sparka igång den här sidan på det pampigaste av sätt följer här en lista över de djur med kraftigast bett.

1. Förmodligen krokodil
2. Aligatorsköldpadda
3. Hyena

Låt nu inte denna listning falla i fel händer. Aligatorsköldpaddan är min favorit.