Stockholm weekend

Torsdag-Fredag-Lördag var jag i Stockholm för att möta Alicia och leka med Martin och Pernilla och Milton. Vi hade jättefint väder och blev färgade i olika nyanser av rött. Vi var på Drottningholm och aktade oss för kanadagåsbajs. Hängde på Kungsholmen. Tittade på utsikten från Västerbron m.m. Det har varit trevligt.

Det är omöjligt att gå på Västerbron utan att tänka på den här låten. Den lägger ett romantiskt skimmer över brospannen. 

 

Semifinal, förseningar och spelvinster

Bokus är inte så snabba. Ändå valde jag bort den fria frakten till förmån för en snabbare leverans, men ändå så har de inte levererat mina böcker. Jag som vill få dem i tid tills bussresan imorgon, och imorgon lär inte posten hinna bli leverarad innan jag åker, om jag inte har mycket tur.

Igår vann Sverige mot Serbien med 3-1, och semifinalplatsen är bärgad. Fredag klockan 18.00 mot England. Så på fredag så får du vara beredd på att jag och Alicia vill se på fotboll också, Martin. Jag hoppas att du är okej med det. Sverige har gjort 9 mål på sina tre matcher. Det är annat än A-landslaget det som väl gjort 2 mål på sex matcher eller nåt i den stilen. England lär bli svåra, speciellt utan avstängda Wernblom och Bajrami, men det här landslaget kan gå hur långt som helst.

Idag vann jag 800 kr. Tack vare Sverige som vann igår, och tack vare nåt japanskt lag som gav fina odds, där jag hade lite kännedom om deras motståndares form, fråga mig inte hur, jag följer inte Japanska ligan. Men den som vet mest, vinner mest. Den senaste månaden har jag vunnit 3911 kr. Det är bra jobbat tycker jag. Sen har jag inte tagit ut allt som vinnst. Men kanske 75% av det.


Ny musik

För någon vecka sedan uttryckte jag för Alicia, med inslag av både oro och likgiltighet, att jag kanske har uppnått den ålder då min musiksmak skrivs i sten. Ni vet ju alla hur det där ligger till, era föräldrar lyssnar förmodligen på den musik som var populär när de var i tjugoårsåldern. Mina lyssnar på Queen, Ebba Grön, Gyllene Tider och Magnus Uggla. Dina mor- och farföräldrar lyssnar kanske på dansband, Elvis eller dragspel. På samma sätt som deras musiksmak inte längre förändras kände jag att min kanske var redo att möta samma öde. Håkan Hellström och Markus Krunegård för all evighet, vilket visserligen inte låter så hemskt i mina öron, men det var ändå med  en viss sorg som jag började förlika mig med min förstenade musiksmak.

Idag har jag laddat ner och lyssnar på
Alexis Weak, och med det har min oro skingrats. Jag har nog förmågan att ta till mig ny musik fortfarande. Han och flera andra svenska artister ligger i absolut framkant i världen nu med sin hiphop/techno-mix. Det är inte långsökt att anta att stora internationella artister har blickarna mot Sveriges hip hop-scen för tillfället. Alexis EP "Farväl Gullmarsplan" är en månad gammal, och innehåller bl.a låten här nedan, som visats flitigt på ZTV, samt fina Disney på is och klubb och knarksången Släpp sargen. Han har mycket humor och snygga one-liners, en samtidsskildrare av rang som påminner en aning om The Streets.



Jag är ingen stor festprisse, men jag tycker att det ser roligt ut att ha en fest i en mataffär. Den skulle jag vilja vara på. Idag gick jag 7,5 km spåret med min nya musik i ipoden.

Male bonding

Idag har jag varit på SATS och tränat. Efter att jag hade duschat och stod i omklädningsrummet så kom det en reklam på radion för en ny slags glass som MAX serverar. De säger att den framkallar iskalla känslor, varpå en kvinnoröst säger: - Älskling, jag är med barn. och en mansröst svarar iskallt: - Det har varit trevligt att känna dig. Alla killar i omklädningsrummet började genast skratta, och vi förenades där och då som män, över denna stereotypa, men underhållande mansroll. Vi undrade hur reklamen mottogs i det angränsande omklädningsrummet.

Efter träningen gick jag och satte mig på den numera vackra sandgrundsudden och läste lite i Idioten. När jag sedan kom hen tog jag min solstol och gick ut och läste färdigt den i det vackra vädret. Den var lite segare än Brott och Straff, men ändock en mycket bra bok. Det händer inte så mycket i boken, det fina med den är Dostojevskijs språk och de intressanta personporträtten. Det är en jättebra översättning. Översättaren har lagt till en massa fotnoter som förklarar olika antydningar, ordspråk m.m. Det är intressant, och bidrar till att komma in i den rätta tidsandan.

Hyvönen, Shopping, Banksy och besök?

Idag har jag tränat jämte Europas vassaste handledsskott, Hannes Hyvönen. Ett av världens vassaste också för övrigt. Stackars Hannes som inte får spela i Färjestad, bara för att han är lite egoistisk och jobbig att ha att göra med, med familjen i Karlstad får han dra omkring i Finland och Ryssland. Jag önskar att Färjestad kunde ge honom syndernas förlåtelse och ge honom en ny chans.

Jag har även ägnat dagen åt lite internetshopping. Jag har köpt Lars and the real girl på DVD, samt Ghostbusters 1 & 2 till ett mycket lågt pris. Jag har också köpt Catcher in the rye av J.D Salinger, eftersom den inte gick att hitta på svenska. Den ska jag ge mig på när jag läst klart Idioten om ett par dagar.

Nu är Alicia i England. När hon nu är i Bristol så har hon turen nog att Banksy har en utställning just då.



När hon kommer hem nästa torsdag så ska hon sova hos Martin och Pernilla. Jag har tänkt att jag ska åka dit då också och träffa dem, och Milton. Jag skriver det här nu, så om Pernilla eller Martin läser detta så kan ni ju svara mig om jag är välkommen. Om ni skulle missa detta så sms:ar jag er inom kort.

The UN Hunksquad!

Vår antika hunk var alltså Josef Stalin. Och nu förstår vi hur han kunde ta makten. Med det hårsvallet och den moderiktiga klädseln var han oemotståndlig för rysska kvinnor på 1900-talets början. Han omgavs alltså ständigt av kvinnor. Och där kvinnor finns samlas snart också män, som getingar till socker. Kontrollera kvinnoflödet, och du kan kontrollera allt fullständigt. Makten var hans att ta.
Denna insikt leder mig till mitt allt så eftertraktade fredspris. Planen heter "The UN Hunksquad". FN skickar en grupp populära hunkar till olika orsohärdar världen över, där de begaistrar kvinnorna och tar kontroll över landet. Just nu skulle man kunna tänka sig en grupp med Zac Efron, killen från Twilight, Johnny Depp (för de något äldre) och David Beckham, som fortfarande är enormt stor i Asien.

För några dagar sedan var jag och Al-Eazy på Stadium. Jag klädde upp henne i målvaktutrustning, vilket inte krävde så mycket övertalning, det var snarare svårt att få henne att ta av den sedan. Kolla bara vad lycklig hon är!





Alicia har för övrigt påbörjat sin resa till England och Bristol idag. Hon ska vara där och bo med sin kompis Sofia. Hon ska vara borta en dryg vecka. Vad jag ska göra under veckan förblir ett mysterium, även för mig. Idag ska jag nog åka ner till S.A.T.S och träna mig lite eller mycket. Min lägenhet behöver få en genomkörning med dammsugare och andra städprodukter. Vem vet, jag kanske t.o.m tvättar fönstren.

Igår drog U-21 EM igång för Sverige med en smäll. En positiv smäll. 5-1 vinst mot Vitryssland, och lysande vackert spel. 3 mål av Marcus Berg. Man önskar att A-landslaget kunde spela sådan fotboll. Så ta nu chansen att se det nya landslaget. Nästa match går på midsommarafton i Helsingborg och på TV4.

Min helg

I onsdags köpte jag mycket riktigt Bolt. Jag slog till och köpte den på Blue-Ray, eftersom man då fick DVD utgåvan på köpet. I fredags så tittade vi på den, och det var helt klart en stor skillnad mot att se på en DVD-film. Det var så fint, trots att min TV inte är av yppersta klass.

Alicia kom en dag och var lyrisk över ett spel hon hade spelat hos hennes kompis Sofia. Det var Wipeout HD. Jag berättade att man laddar ner det från Playstation Network, och bara kostar 150 kr ungefär, så det gjorde vi på momangen, och nu är hon "hocked". Alicia blir då och då besatt av spel, tidigare har det varit Super Mario Galaxy, De Blob m.fl. och nu vill hon köra Wipeout hela tiden. Hon är duktig, men hon har inte lärt sig hur hon bromsar än, när hon bemästrar det blir hon vass.

Igår var jag och Alicia på en gatufest på hennes gata. Vi lyckades inte följa upp vinsten från den senaste gatufestens tipspromenad tyvärr, men vi var glada att segraren i vårt ställe blev Markus. Han är snäll, och underligt nervös hela tiden, fast ändå inte.
Jag berättade för Markus och hans bror Martin att Alicias dröm är att få vara hockeymålvakt, dom brukar vara ute på gatan och spela streethockey, och spelar tydligen inlinehockey någonstans på Hammarö. Så Alicia ska få vara med och stå i mål någon gång! Roligt!

Efter halva gårdsfesten åkte vi hem till mig för att ta emot Miriam, Daniel och Momiji som kom på besök. Det var trevligt att träffa dem igen. Vi tittade på Yes Man, och spelade lite spel.

Här kommer nu en tävling för er. Kan ni gissa vem den här gamla hunken är.



Rätt svar hittar du
här.

Slutet av ett kapitel...

Idag var då avslutningsdagen (äntligen) kommen. Jag har under de senaste veckorna stängt ned mina motorer, och bara gått och väntat. Jag blev nästan lite rörd när vi sade hej då till alla barnen, men några tårar fällde jag inte, till skillnad från Kicki. Jag, Kicki och Britta fick varsin bricka med cider, olika frukter, kex och ost av barnen. Ätbara saker är alltid bra att få. Förra året fick jag ett halsband som var lite för maskulint för min smak. Jag, Kicki och Britta sade också hej då till varandra, jag kommer sakna dem. De är jättesnälla och bra. Jag fick en butälj rosévin av dem. Jag som dricker så mycket.

Igår var jag på Vikstaskolan och hälsade på på fritids. Det var trevliga människor verkade det som. Skolan är rent estetiskt fulare än Sannerudsskolan, men kan ju vara vacker inombords, rent bildligt talat. Idag läste jag ett mail jag fått från rektorn på Viksta. Han hade tankar på att jag skulle ta trean under hösten, då den ordinarie läraren skulle vara sjukskriven hela höstterminen. När jag läste det så pirrade ett nervöst pirr i magen. Jag har ju just haft en trea, men inte helt själv. Jag borde ändå ha bra koll på vad det är som gäller i en tredjeklass, och jag vill gärna vara så mycket i skolan som bara möjligt. Så jag skrev att jag gärna går in för henne om det skulle behövas. Det skulle vara spännande. Jag tvivlar egentligen inte på att jag skulle klara det, för det skulle jag. Men det är hur som helst en "big deal".

Alla tycker så mycket om mig, och talar så väl om mig för andra. Det är så att jag blir alldeles överväldigad. Jag tycker själv att jag är bra, och kan ibland överdriva och beskriva mig själv i ganska grandiosa ordalag, men det är en annan sak när mina kära kollegor uttrycker sig så kärleksfullt till mig. Jag vill nästan gråta en liten skvätt, och gör det faktiskt nästan. Jag kommar sakna alla, mer än jag trodde. Jag tror bestämt att jag måste vara en ganska fin människa. Det är vackert att vara älskad.

...nu kom dom, tårarna.

Skolavslutningsfin.

Idag har jag köpt mig lite fina skolavslutningskläder. Ett par beiga chinos samt ett par vita sådana där tygskor som alla människor har nu för tiden. Slutsumma: 1000 kr. Det kändes inte alls farligt. En fin skjorta har jag redan som jag tänker ta.

Idag läste jag att Kleerup och Markus Krunegård har släppt en EP. Den heter Lead Singer Syndrome, och finns på
Spotify. Den är helt okej. Vissa låtar lägger vikten på Kleerups arrangemang, och andra på Markus texter. Jag föredrar självfallet de Markustunga sångerna.
Markus Krunegård sätter för övrigt punkt för sommarens Allsång på Skansen-program, med ett uppträdande i det sista avsnittet, den 4:e Augusti.

Imorgon har jag noterat att Disney's Bolt släpps på DVD. Jag har ej sett den än, men har hört mycket goda omdömmen från min tjejvän Pernilla. Jag ska inhandla den ögonen bums. Det är sedan mycket möjligt att tittning dröjer, då jag och Alicia ännu ej kommit till att se på Yes man. Den har vi visserligen redan sett på bio, men den är en skrattfest som man gärna ser igen.

...och på den sjunde dagen vilade han.

Idag har jag haft en lögn och skön söndag. Jag har både tagit det lugnt samt varit effektiv. Jag har både tvättat och sprungit 2,5 km. Jag har läst en hel del i Idioten och jag har tittat på Tennisfinalen. Federer var helt klart några klasser bättre, men det har varit roligt att följa Roland Garros-turneringen den senaste veckan. Jag hoppas att Söderling kan fortsätta framgångarna i Wimbeldon om några veckor.
I fredags tränade jag på S.A.T.S när Robin Söderling spelade semifinal. Så jag tränade på en maskin, sprang till TV:n, tränade en maskin, sprang till TV:n, o.s.v. Färjestad var där och tränade samtidigt, och de följde samma rutin. Det är roligt när det sker något oväntat som förenar människor och skapar samhörighet. Jag hoppas att samma sak kan hända då U21-EM drar igång i Sverige snart. De får gärna återupprätta lite hopp i svensk fotboll igen, efter helgen debakel.

Nu börjar allra sista skolveckan innan sommarlovet. Det är en väldigt tillbakalutad vecka. Måndag och Tisdag är ganska vanliga. På Onsdag ska vi till Mariebergsskogen med klassen och gå på Naturrum, och titta på djur, äta glass och ha allmänt trevligt. På Torsdag är det en kort dag, lärarna möter sexorna i brännboll. På Fredag är det avslutning. På Torsdag ska jag för övrigt på ett kvällsmöta på min nya arbetsplats, det ska bli spännande, få se vad det är för människor man ska jobba med, och hur upplägget ser ut. Sedan jobbar jag ett par dagar veckan därpå, men sedan är det helt ledigt.

EU-valet ja, det känns ganska ointressant. Röstat hade jag ju redan gjort (MP), men mest för att hålla ute oseriösa partier. Att rösta känns som något man måste och bör göra. Det ska bli intressant att se imorgon om det blev några överaskande resultat.

Ikväll ska jag titta på Håkan Hellström på Söndagsparty

Sport och TV-spel

Nu är det då snart dags för det viktiga VM-kvalet mot Danmark, och vi får åter igen stå ut med Daniel Andersson i startuppställningen. Han kanske kan tråka ut danskarna så pass mycket att de tappar sin motivation, och börjar tvivla på om livet har en mening, och lämnar därmed försvaret helt öppet för Zlatan.

Imorgon heter ju godbiten Robin Söderling mot Roger Federer. Det blir antagligen en tuff match, men det känns på inget sätt omöjligt. Alicia ska åka till Stockholm och hämta Sofia, så hon får följa på radio.

Jag har kollat in lite roliga nyheter från E3-spelmässan. Nintendo kör med gamla beprövade kort. Super Mario Galaxy 2, ser roligt ut. Även New Super Mario Bros Wii, där man kan spela 4 st samtidigt.




Jag har längtat länge på Gran Turismo 5, och den här trailern ser lovande ut. Roligt att de verkar ha köpt licenserna för WRC och Nascar.


Tennis

Imorgon hoppas jag att vi skippar konferansen efter skolan, så att jag får åka hem och titta på Robin Söderling. Jag önskar att jag hade fått se matchen mot Nadal, men vem hade kunnat ana att han hade det i sig.

Robin Söderling - Nikolaj Davydenko, Eurosport 14.00

På onsdag ska vi ha klassträff nere vid Fryken, för grillning och fotbollsspel. Det ska bli roligt.

Jag håller på att läsa Idioten just nu. Den är inte samma driv som Brott och straff, och har ett myller av karaktärer med svåra ryska namn. Det är dock inte omöjligt att hålla reda på alla. Jag gillar boken, jag vet inte exakt varför, den är nog bara välskriven.