Båtskor in the hizzouse!

Igår fick jag mina båtiga Adidasskor som jag beställde på realisation. De kostade mig endast 600 smacks. Det är inte så dumt. Idag sportade jag dom, och de behandlade mig väl. Jag är nöjd.




Tyvärr har jag ingen båt att bära dem på. Men om jag hade det så skulle det kanske kunna se ut så här...


Hockeytorsdag

Vårterminen har rullat igång ganska lugnt. Det har visserligen bara gått tre dagar, men det har varit tre bra sådana. Så nu har jag hunnit komma in i det litet, ingen stress längre. Min väckarklocka har varit en aning utvecklingsstörd och väckt mig mitt i natten med slumpmässiga tjut då den bestämt sig för att nollställa sig helt och hållet. Det har inte gått att lita på den, så nu har jag faktsikt köpt en ny. (jag antar att det är politiskt inkorrekt att kalla min väckarklocka utvecklingsstörd, jag menar inget illa).

Jag och Alicia köpte hockeybiljetter till på torsdag. Färjestad spelar mot MoDo. Det är ju så här att Färjestad inte har varit sig själva i år. De förlorade nästan hela sin stomme inför säsongen, så den rätta känslan har inte funnits, snarare motsatsen. Lee Goren som enbart sprider negativ energi kring sig (förolämpar fans på facebook) har skeppats iväg till Bern i utbyte mot Lubos Bartecko som jag beundrat på avstånd i ett par år. Han spelar på torsdag. Men inte nog med detta, våran kära Dick Axelsson har kommit tillbaka ifrån Amerikat och gör också sin första match på torsdag. "Gamla" själslösa Färjestad blev ju också tillslut trötta på att förlora efter en lång rad nederlag och har nu lyckats knipa två segrar. På torsdag vill vi se det "nya" Färjestad, annars kommer vi att bli grumpy som in i bomben.

Jag kan inte skaka av mig känslan av måndag...

Jag kan inte skaka av mig känslan av måndag. Orsaken är ju att jag började jobba igen idag. Med orsak av detta har jag haft väldigt svårt att somna de två senaste nätterna. Min hjärna har varit jättespeedad och tänkt på en massa sakar som jag måste göra innan barnen kommer, och saker som jag borde göra innan de kommer. Ibland är det stressigt att vara lärare.
Eftersom jag kände mig stressad och en aning orolig så lämnade jag allt vad heter böcker hemma. Jag brukar ju få det mesta av min läsning gjord på tåget. Men idag valde jag mina hörlurar och P3, och idag var dom exeptionellt bra på P3, dom spelade bara bra musik hela tiden och underhöll mig mycket.
En av mina största bedrifter i år är att jag har omvänt min mamma från att lyssna på reklamradio till Sveriges Radio. Det borde vara dödsstraff på reklamradio. Dom är så pinsamt dåliga. Dom pratar bara snabbt och försöker vara käcka och kanske drar en och annan fräckis. Sen säger dom saker som "nu följer 60 minuter av oavbruten musik", och sen gör det inte det. Jag kan förstå varför, det skulle vara tråkigt att lyssna på musik oavbrutet i 60 minuter ifall man bara har 4 låtar att välja mellan. Människor som lyssnar på reklamradio och går och tittar på Göta Kanal 3 på bio kanske lever ett rikt och lyckligt liv, men jag kan inte låta bli att tycka synd om dem för allt de går miste om.
Nu har hur som helst min mamma sett ljuset i slutet av tunneln, det gläder mig.

En av låtarna som P3 spelade för mig idag var den här av Lorentz och M.Sakarias med lite hjälp av Newkid. Det må vara lite fjortisvarning över den, men jag är gammal nog att ignorera det och bara ryckas med.



Den 5 februari ser det ut som om jag och Alicia ska åka upp till Branäs över helgen. Martin och Pernilla är där redan från och med den 4:e. Så vi ska bo tillsammans med dem och åka lite skidor. Det ska bli roligt. Jag är ingen alpin man, jag har tagit mig ner för ett par skidbackar med en snowboard på fötterna. Det har inte sett graciöst ut, en gång råkade jag åka vilse och hamnade i puckelpisten, vilket inte är att rekomendera för en nybörjare på snowboard. Att liften passerade precis över huvudet gav lite extra pinsam krydda till fadäsen. Den här gången ska jag prova att åka skidor istället, det kan ju inte gå sämre.