min fina tjejhalsduk...

I lördags var jag och Al-Eazy i Oslo och hälsade på min lilla lilla bror. Det var trevligt. Vi gick på staden och tittade. De hade faktiskt många ganska roliga affärer. Roligare utbud än i Stockholm skulle jag vilja påstå, det vill säga om man har lite liknande smak som undertecknad. Mer street än stekning. Jag köpte en fin halsduk på en tjejavdelning, jag modellar den på bilden nedan. Jag köpte även ett par skor, en bok och en väska. På bilden sportar jag för övrigt min dagsfärska frisyr. Rickard verkade för övrigt ha det bra i Oslo.



Tre veckor till jullovet. Det ska bli fantastiskt skönt. Att 1:a advent har kommit och gott känns konstigt. Julstämningen är på ca. 10% hittils. Jag ska toppa mig till den 24:e.
Ja, vad mer?! Jag läser Bröderna Karamazov för tillfället. Också det en jättebra bok.

Julhandel inledd...

Första julklappen är nu i hamn och ligger gömd i min lägenhet. På tal om lägenheter så var jag och Alicia och tittade på en jättefin 2:a på Herrhagen i måndags. Den låg högst upp i ett femvåningshus och hade en trevlig balkong varifrån man kunde sitta och se ut över hustaken. Eftersom vi inte vet om Alicia är kvar i Karlstad efter nyår så tackade vi inte ja till den, då den var en aning dyr om jag skulle bli den enda hyresgästen. Den var rolig att titta på i alla fall.

Hela den här veckan har jag varit lärare, och jag måste säga att jag är nästan lite imponerad av mig själv. Det är en klass där det finns mycket osäkerhet och oro, men vi har haft en relativt lugn vecka tillsammans, även om den inte är helt till ända än (ta i trä).

Det är inte bara jag som tyckte om nedanliggande musikvideo. Nu ska den släppas som en riktig singel av Jack Whites (The White Stripes) skivbolag. Nägs fo sho.



Här är en annan video av Andy Samberg (of Saturday Night Live fame).



"I'm an Adult!"

Fler roliga videor med Andy Samberg kan du titta på
här

en seg lördag...

Vad är uppe kompisar? Jag sitter och har en sån där lördag som lätt infinner sig en grå novemberdag då ens favorittjej jobbar eller är upptagen med annat. Jag alternerar mellan att titta på TV och att läsa. Har en ganska ambivalent känsla till sådana här dagar. På ett sätt känns de bortkastade, men jag vet att jag behöver få vila. Nästa vecka börjar jag jobba helt och hållet som lärare igen. Det betyder att mina dagar blir mycket intensivare och ansvarstyngda, med betydligt mindre pingisspelande. Men det är det jag vill göra.

Jag har visst inte nämnt något om hur det gick på högskoleprovet. Det var väldigt stressigt. Jag fick 90 av 122 poäng. Vilket bör innebära att jag kommer att få 1,5.

I tosdags läste jag klart Röda rummet. Den var bra och känns framförallt lite som en bok som man kanske bör ha läst, så nu är det gjort. Det jag framförallt tar med mig från boken är skildringarna av dåtidens Sverige. Av bokens karraktärer önskade jag mig lite djupare inblick i deras psyken.
Nu har jag börjat läsa en av Herta Müllers böcker. Hon som knep årets Nobelpris. Idag hade jag helst inte velat träffa mig själv heter den, och är hennes senaste bok. Jag har läst halva boken nu, och hon skrivet utan tvekan bra, och har strukturerat boken snyggt. Jag vill inte ge något mer ingående omdömme förän jag faktiskt läst klart den, men hon är inte oförtjänt till priset åtminstone.

Det var nog bara jag som älskade den där musikvideon med Carl Sagan och Stephen Hawkings som jag lade upp på min blogg för ett tag sedan. Nu har jag hur som helst hittat upphovsmannen. Han kallar sitt projekt
Symphony of science, och har som mål att leverara vetenskap och filosofi i musikalsik form. Han har gjort en ny video, som dock inte har samma hitkänsla, men jag kan inte undgå att tycka mycket om den också.