Alicia har kommit hem


Nu har Alicia kommit hem igen. Hon hade köpt mycket kul i England, och t.o.m en del saker till mig. De här skorna t.ex. Men även en kul bok, godis och en tidning. Igår firade vi hennes födelsedag. Idag ska vi se på hockey, då måste Färjestad vinna, annars blir det TUNGT!

Nike Court Force High

Vedhuggare

Idag har vi huggit ved hos farmor och farfar. Jag, Rickard och pappa har avverkat en hel björk. Men jag och Rickard passar inte som skogshuggare. Visserligen hugger vi som gudar, men vi är för fjantiga helt enkelt. Mitt nya smeknamn är dock One Hit Wonder, då jag klyver stora bitar i ett hugg. Checka ut mig!

huggare

Alla vägar bär till Mora.

Fredag eftermiddag är en bra tidpunkt under veckan. "It's a good thing" säger Martha Stewart, lika själlöst som hela hon är. Jag har Martin och Pernilla inneboende hos mig just nu. Min lägenhet fungerar som en bas för deras skidutflykter. De ska sova här tills imorgon. Ikväll när de har återvänt så får vi titta på hockey. Semifinal 2. Färjestad-Linköping.
Alicia huserar fortfarande i Bristol. Jag hoppas att du bara har det bra babe!

Jag såg nyss på Fucking Åmål igen. Det var länge sedan sist. Jag älskar den. Blandat skådespeleri, men många är fullständigt fantastiska. Som pappan, och huvudkaraktärerna. Så mycket vackert och så mycket ångest. Var tvungen att lyssna på Anna Ternheim - Shoreline, det är det närmaste Broder Daniel jag har i min skivsamling.

Idag slutade jag ännu tidigare än jag vanligtvis gör. Bussen en timme tidigare än vanligt hanns med. När jag var på väg till bussen, så hörde jag något ett par hundra meter bakom mig. Det var några tjejer i klassen (Viktoria, Marina, Jennifer och Louise). Dom viftade och hojtade, så jag vinkade tillbaka, och Viktoria ropade "Anders, Vi älskar dig!" Hihi, då blir man glad. Dom är så snälla och bra mina barn, modiga också!

Jag önskar att snön som föll imorse är den sista för den här vintern. Imorgon ska jag, Rickard och pappa bära ved åt farfar. Då vill vi ha fint väder.
Sen på söndag så kommer Alicia hem. Fast jag har glömt vilket klockslag. Säkert sent?!

På måndag är det studiedag i Kil. Även om det inte innebär någon ledighet, så är det ändå skönt att ibland få åka till jobbet och inte behöva anstränga sig så mycket. Då kanske jag får komma till Alicia och fira henne en liten skvätt.

Ödet vill föra mig till Mora. Jag vet inte varför och jag vet inte när. Här följer mina tecken. Morfar ska åka till Mora och opperera sin höft. Färjestad mötte Mora i kvartsfinalerna. Tjejen som klippte mig kom från Mora. Klass 6A ska på klassresa till Mora. Hmm, intressant. Det är mitt livs kall.
Dessutom!!! Häpna och hör vad som sker när man vänder på Mora. Just det, det blir Arom. En doft som lockar mig likt en tecknad hund till en köttbit.


Spyware

Min dator säger till mig att jag har fått nån slags spyware. Hur har jag kunnat få det? Jag har ju varit försiktig tycker jag, med allt jag gör på datorn. Underligt!
Men än så länge så har det inte märkts någon markant skillnad. Det har dykt upp ett pop-up fönster en gång, och så säger datorn till mig att jag har det. Annars verkar det ganska lugnt, men det är ändå störigt! GRRRR!

17 Mars

Idag är det jättefint väder! Det är så att man blir påmind om att det kommer en sommar framöver. Jag, Rickard, Robert och Mou var och spelade badminton i två timmar idag. Det var kul, och skönt att få röra på sig. Men jag känner verkligen att det tog i min högra arm.
Vi har pratat om att vi ska starta ett Korp-fotbollslag till sommaren. Det ska heta BK Finlir Scotland i så fall. Det bestämmer jag och Rickard. Det skulle vara himla kul. Hoppas det blir så.
För övrigt så har jag städat min lägenhet, och faktiskt tagit en tur ner till basketplanen och sköt några skott.

Nu får jag klara mig utan babes ett tag, eftersom hon ska till England i en vecka ungefär. Hur ska det gå? Jag kommer sakna dig babe! Fast det kommer vara kul när du kommer tillbaka, för då kommer det vara som det är när man inte har setts på länge, alltså vara lite konstigt och spännande :)

3 veckor till påsklov!



16 grader

Med solen mot mitt fönster visar min termometer 16 grader. Välkommen tillbaka.

Nu ska jag titta på Zlatan mot Milan, och samtidigt försöka sammanföra min ofullständiga poesi. Lycka mig till.

(klicka in på
www.baso.se. Hans riktiga namn är Tommy Nordin. Vi lekte när vi var små. Rickard bet honom i fingret en gång, så att han fick åka till vårdcentralen. En gång tappade vi en bilratt i huvudet på hans bror, uppifrån ett träd. Hur som helst. Ladda ner lite låtar. De har en charmig kvalitet, även om jag är något färgad av nostalgi.) 

avundsjuka

Christoffer har blivit en playboy, eller en toyboy kanske passar bättre. Han hörde skvaller från vår lärarpraktikant att flera lågstadielärarinnor i 35-50 års åldern suktar efter honom. "Åh första gången jag såg honom så hade han på sig en tajt T-shirt", usch äckliga tanter! Men med det sagt så är jag ändå givetvis avundsjuk. Jag har några planer, t.ex att olja in min överkropp, sedan på konferensen ska jag komma in och säga "Åh så hett det är", och ta av mig min tröja, och därmäd exponera min glansiga, späda dock muskulösa, brun utan sol insmorda kropp. Det borde vara nog för att vinna några beundrande tanter.
(fotnot: min kropp är varken brun eller muskulös just nu, jag kände mig tvungen att försköna illusionen. Och den här fotnoten är ett försök att rädda lite ödmjukhet)

Checka ut min nya bakgrund. Jag gillar den. Vad säger ni?

Imorgon ska jag spela badminton med Rickard, Mou och Robert, förutsatt att de inte är ute och dricker för mycket inatt.

Imorgon är det hockeykvart nummer 3. Sedan har vi Melodifestivalfinalen. Jag hoppas att Marie "Läraren" Lindberg?, eller Sarah Dawn Finer vinner. Vi måste vara lojala inom lärarkåren, och så är jag ju en sucker för singer/songwriters. Sarah Dawn Finer har en massa pluspoäng i min bok, p.g.a. att hon har gjort en väldigt bra låt tillsammans med ingen mindre än Moneybrother.

Idag har Alicia städat åt mig, det var jättesnällt. Tack så mycket! Hoppas att du mår bättre imorgon.

Göteborg ---> New York

Imorgon avslutar jag mitt sportlov med att åka till Göteborg tillsammans med Alicia och hennes föräldrar. Jag har inte sportat så värst mycket under mitt lov. Bara promenerat ett par gånger. Men jag har ju faktiskt varit sjuk, och då kan man ju inte sporta förstår ni väl?!
I Göteborg stannar vi tills på söndag. Vi ska bo i något trevligt hotell. Och där ska vi göra sånt som man gör på hotell, d.v.s. springa på mjuka heltäckningsmattor i korridorerna, putsa skorna i sånna där skoputsmaskiner och hämta mycket is ifrån ismaskinen. Suget efter is är aldrig så stort som det är när man är på hotell.
När vi inte leker på hotellet så ska vi titta i affärer, gå på bio, och kanske gå till universeum och plaska med den där roliga rockan.
Men vi får inte spendera för mycket pengar i de där affärerna, för de ska ju sparas till New York...

new york new york

Det ska bli superkul.  Förra året när vår taxi kom upp ur en tunnel och in på Manhattan så var det här en av de första syner jag såg, när jag tittade upp för en tvärgata, från taxin. Jag har inte tagit det här kortet. För när vi kom så var det natten, och mindre liv i farten. Det var häftigt iaf. Det ser skumt ut, en gata som bara går rakt in i en byggnad. Det är skumt att vara där, och samtidigt mysigt och pirrigt...fast också som att man har kommit hem lite.
I New York så ska vi inte hålla igen på pengarna dock, bara vad det gäller mat! Annars ska vi handla en massa roliga kläder och grejer. I Soho ska vi droppa dollars. Sen så ska vi nog ta oss en titt i Madison Square Garden. Åka upp i Empire State. Kanske ut till Frihetsgudinnan. Kanske nåt museum. Hänga i Central Park. Fixa biljetter till Conan eller Dave!? Det kommer att bli en bra tripp för oss.