Årtusendets match, del 2!

Matchen blev precis som jag förutspådde för en vecka sedan. Vårat lag bestod av fyra amatörer i varierande ålder. Grums lag bestod av killar från hockey-gymnasiet i Grums + två tjejer från samma skola. Efter att först ha kämpat med att sätta på mig utrustningen i rätt ordning var det dags för tre tuffa fem minuters perioder. När slutsignalen ljöd så var skrällen ett faktum och vi stod som segrare. 11-10!

Personligen så satte jag några mål, levererade några assist och toppade +/- statestiken.

Imorgon förväntar jag mig att bli hyllad som en mästare när jag sätter min fot i Kil. Löneförhöjning är på sin plats. Vad kan Kils heder vara värd? Eventuellt så hade de ingen heder innan detta, och då skulle jag nog skriva "ovärderlig" på prislappen.



 
  

Citronfjärilar

Nu är det vår. Jag har samlat på mig många vårtecken. Citronfjärilar, vitsippor, tussilago, humlor, förkylning o.s.v. Citronfjäril är i Hammar-släkten tecken numero uno. I varje fall hos de yngre generationerna, d.v.s. jag och Rickard.

Jag gillart'

Snart kan man lyssna på
12,5 miljoner låtar på sin iPod. Fast inte samtidigt.


Årtusendets match!

Hängivna läsare av denna blogg kan nog dra sig till minnes att jag och ett gäng stenhårda tuffingar från Kils kommun skulle krossa Grums kommun i hockey i höstas. Ni minns kanske också att matchen blev uppskjuten p.g.a. en trafikolycka. Men nu är den på igen. Om en vecka drabbar dessa giganter äntligen samman.
Med tanke på Färjestads tidiga uttåg ur årets slutspel så är Karlstad hungriga, ja till och med svältfödda på högkvalitativ hockey. Den 24 April bjuder jag och mitt lag på detta. 17.00 i minirinken vid Kasernhöjden. Be there!

Idag började jag med barmarksträningen inför finalen. Jag var ute och sprang i det vackra vädret. Jag kommer vara i topptrim mot Grums.

Jag tror för övrigt att de har laddat sitt lag med "riktiga" hockespelare. Men vi ska inte ge upp på förhand. Vi är David till deras Goliat. Vi är Vitryssland till deras Tre kronor. Vi är USA till deras Sovjetunionen, ano 1980.

Biljetterna går fort nu, och svarta börs-priserna blir branta. Så passa på. Det går givetvis att beställa matchen på PPV.

Tomte = Krabba

Ni har inte missat den här fett grymma argentinska tomten va? Han är läskig och går bara i sidled hela tiden, som en krabba. Om ni mot förmodan skulle tvivla på filmens autencitet så måste jag påminna er om att den faktiskt är inspelad av fyra 15-åriga killar med mycket hög trovärdighet. Jag tycker att han är läskig OCH jätterolig!



Förr i tiden så såg folk också tomtar. Det har i alla fall några i min släkt gjort säger dom, i Alicias också. När jag blir gammal så ska jag berätta för mina barnbarn om när jag såg en tomte på YouTube.

Skrattretande expensivt

Idag fick jag min frisyr klippt och fixad. Jag tänkte gå in hos min stamfrisör och boka en tid senare i veckan, men de kunde ta hand om mig med en gång. Det blev bra. När jag skulle betala de 360 kronorna som det kostade så behövde frisörskan kolla vad det kostade på en lista. När hon såg priset så skrattade hon. Jag tror att hon själv tyckte att det var skrattretande dyrt. Som ett skämt. Själv är jag van. Det är väl så nu för tiden att man inte får ha olika priser för herr- och damklippning, om jag inte minns fel. Det är ju rätt på ett sätt. Men 360 kronor är ganska mycket med tanke på att det tar 20-30 minuter att klippa mitt hårsvall. Hon berättade dessutom flera gånger för mig hur mycket hon tyckte om mitt hår, så hon borde dra av lite på priset för att det var ett sånt nöje att få arbeta med mitt fantastiska hår.
Jag har inget emot att betala, det gör jag så gärna. Men jag undrar om det är meningen att de ska skratta när de tar betalt.
Abropå dyra ting så fick jag en faktura från Telia idag. 820 kronor vill de att jag skulle betala. Det var för fyra månaders bredband. Det är inte dyrt i sig, men jag gillar inte när allt kommer på samma gång.
Just nu försöker jag behålla mina pengar. Jag har nämligen spanat in en tavla hos Konstfrämjandet som intresserar mig. Den kostar bara 900:-, och är framförallt fin. Förra månaden blev dyr, så jag måste dra åt svångremmen nu i April.

I lördags gjorde Al Gronkazoid högskoleprovet. Hon var jättenöjd och glad med prestationen. Hoppas att det ser bra ut när det slutgiltiga resultatet dyker upp om en knapp månad. Det gör det säkert.

Idag var jag glödhet i skolan. Jag var effektiv som en lågenergiglödlampa(?). Jag fick mycket gjort på kort tid. Jag fixade min runöversättningsuppgift till temat. Låt oss säga att det tog 45 minuter kanske. Jag hann t.o.m till tåget i grevens tid. Grevar har en egen tid.