2006

1982 1983 1984 1985 1986 1987 1988 1989 1990 1991 1992 1993 1994 1995 1996 1997 1998 1999 2000 2001 2002 2003 2004 2005 2006

2006 hängde jag med Alicia. Ett mycket bra år, som avslutades med en dag på Spa i Sunne. Några flyktiga dagar i New York, dit jag någon gång kommer återvända. Mitt första år i eget boende. Utökade arbetsuppgifter med fast anställning. Tid som har skyndat framåt, men som ändå känns avlägsen när jag tänker tillbaka på våren.



Är just nu kär i låten "Samson" av Regina Spektor. Titta på videon på hennes myspace side,
http://www.myspace.com/reginaspektor
Jag faller alltid för det bibliska...

Idag såg jag Ken Leenard (pokerproffset), på Studio Virtanen. Han fick 4020 kronor av Fredrik Virtanen för att dricka en flaska vin, på 15 sekunder. Han gjorde det på 12. Sedan såg han förvirrad ut i resten av programmet.

Top 10

Inspirerad av Musikbyråns top 30 lista av musikåret, så följer här min egen top 10. Mysikbyråns lista hittar du på: http://svt.se/svt/jsp/Crosslink.jsp?d=32529&a=728213&lid=puff_728223&lpos=extra_0

1. Joanna Newsom - Ys
2. Håkan Hellström - Nåt gammalt, nåt nytt, nåt lånat, nåt blått´
3. Gnarls Barkley - St Elsewhere
4. The Knife - Silent Shout
5. Lil' Wayne - Dedication 2: Gangsta Grillz (Mixtape)
6. Anna Thernheim - Seperation Road 
7. M Ward - Post War
8. Moneybrother - Pengabrorsan
9. Juelz Santana: What the game's been missing
10. Ghostface Killah - Fishscale


The real deal Christmas

Idag firade vi jul hemma på Anneberg. Mormor, morfar och Ellen kom till oss. Den dänske julemanden kom även i år, även fast han kändes ganska oinspirerad. Men delade ut julklappar gjorde han i alla fall.
När jag kom tillbaka till julfirandet, så hade den dänske julemanden redan varit där. Typiskt.

Jag fick följande:
- Filipa K muggar
- Smörgåsgrill
- Våg
- Moneybrotherskiva
- Lakan
- Choklad
- Vita bönor
- Ost
- Pengar
- Massageolja
- Rockey 11, seriealbum
- Rimlexikon
- Bok om universum
- Almanacka
- Tandborstehållare
- Kalsonger

Dessutom så fick jag en fin lapp från Alicia, som berättade att vi ska till Selma Lagerlöf Spa i Sunne, på Torsdag. Eftersom vi har varit ihop i ett år då. Det ska bli kul. Då kommer jag vara harmonisk och kry efteråt.
Nu ska jag lyssna på Moneybrother.


Lilljulafton

Idag har varit en liten förjulafton. Eller ska jag säga igår kanske, klockan har ju trots allt hunnit bliva den 24:e. Jag har varit hos Alicia och fått god mat, pyntat granen, och öppnat julklappar.

Jag fick följande:
- Kalsonger
- Banksy bok
- Bok med gamla filmaffisher
- Påslakan och örngott
- 2 st DVD filmer
- En bok till förmån för världens barn.

Sneakersnstuff började sin rea ikväll också. 40-50% på en massa skor. Jag har nu beställt tre par. Kommer att kosta mig 1947:-. Vilket inte är så farligt för tre par skor. Ordinarie pris skulle ha blivit 3350:-. Så jag sparar 1400:-.






Nu ska jag lägga mig och sova. När jag vaknar så blir det jul hemma på Anneberg. Får se om den dänske julemanden dyker upp. Har hört att han är ganska kuslig. Jag är ju aldrig hemma när han kommer, konstigt nog. Hoppas att jag får en alligatorsköldpadda.

Alligatorsköldpadda loves you!

Alligatorsköldpadda är det bästa djuret. Han väger 100 kg. Han är den smartaste. Han bara ligger och chillaxar, och fiskar bara simmar in i hans mun. Och på natten går han och äter upp alla fiskar som sover. Han kan bita hårdast av alla, över 500 kilos tryck, så att ingen kan rymma från hans mun, plus att det gör extra ont när han biter på dom.
Alligatorsköldpadda brukar gömma sig under nät, så att ingen kan se honom. Och sen när dom snubblar på honom så äter han på dom.
Han är extra dubbelt smartare än folk!


Alligatorsköldpadda

Big Bang

Var tvungen att berätta lite om Big Bang idag. Men ju längre tillbaka man går, ju svårare blir det. Tur att Stephen Hawking kan upplysa mig så bra.

...det finns inget i kvantmekaniken som talar emot att någonting kan skapas i ingenting utan anledning. Hawking menar också att universum kan skapas hela tiden utan att vi vet om det. Sådana universum behöver inte alls påminna om vårt universum. De kan utvidgas så snabbt att de blir nästan helt tomma, eller så kan de implodera igen innan galaxer hinner bildas.

någonting kan skapas i ingenting utan anledning. Det gillar jag. Det är hoppfullt på något sätt.

8 dagar

Det är inte bara ett old school TV-program. Det är också antalet dagar jag har kvar att jobba innan jag får vara ledig i 18 dagar. Välförtjänt vill jag tillägga.

Min lilla vän Barham var sjukanmäld idag. Men jag misstänker att han var på polisförhör igen. Hur ska det gå för honom? Det är jobbigt. Att han själv inte förstår sitt bästa. Inget man gör biter tillräckligt. Ändå säger alla att han har blivit så mycket bättre sedan jag kom. Men det spelar inte så stor roll när det ändå går fel.

Bea gav mig en färgutskrift av klassfotot idag. Det är kul att ha. Jag plastade in det. Roligt att han tänkte på mig och gav mitt ett exemplar. Jag är så stor på fotot. Men sånt är livet när man går runt med fyra kvadratmeter.

Jag får lite skivor. Inköp inspirerade av Sonics årsbästalista. Hoppas att de faller mig i smaken. Jag har sent upptäckt att myspace är användbar.
www.myspace.com/mward är värd att kolla in. Jättesöt video.

Första advent.

Prästen berättade för mig i fredags, att advent kommer ur ordet adventure. Att det är spännande att vänta på Jesus och Tomten. Och lite spännande är det ju.
Fast jag tror inte alls att orden är besläktade, han är nog en lögnare. Advent är nog ett släktord med advertisement.

Jag undrar hur vise män ska kunna hitta Jesus nu för tiden. Det är ju stjärnor i alla fönster. Förvirrande för dem. Jag har ju ingen bäbis Jesus hemma hos mig. Tänk vad besvikna de ska bli när de plingar på.