Birger och Momiji

För ca. ett år sedan skrev jag ett euforiskt inlägg om Smårkonornas erövringar i Junior-VM. De hade just slagit Kanada i en av de bästa hockeymatcher jag någonsin sett. I finalen tog det stopp, då Kanada åter igen stod för motståndet, och med minsta möjliga marginal lyckades vinna.
Nu är det snart dags igen. Årets mästerskap avgörs i Kanada mellan den 26:e december och den 5:e januari. Förväntingarna är höga. Kanske alldeles för höga. Trots att Sverige har ett bra lag i år också, så blir magin svår att återupprätta. Jag hoppas att Per Mårts fortfarande kan trolla.

Idag har jag och Kicki suttit och lekt på en rolig sida på Internätet. Den heter Webbmagistern. Där kan man gå in och träna på en massa bra grejer, och inte bara ifall man går på mellanstadiet. Jag har mest suttit med diverse blindkartor. Det är riktigt knivigt. Jag ska bli en mästare på geografi har jag tänkt. 



Klicka på bilden och träna tillsammans med Birger. Han är the shits!


Idag passar Alicia Momiji. Det betyder att jag också passar Momiji. Momo tillhör Miriam och Daniel. Men eftersom Miriam blir en florist i Göteborg, behöver Daniel lite hjälp ibland när han jobbar natt.


Den kristna bebisen Gud

Idag har jag varit mycket varm. Men inte för varm, så att jag började svettas eller så. Min jacka gör ett fint jobb. Det känns som att den värmer mig, inte bara håller borta kylan. Min överkropp har haft det mysigt, medans mina långkalsonglösa ben har fått frysa en del. Det kan och ska åtgärdas, men just nu är det inte dödligt kallt ute.



Jag och Kicki och vår klass har ansvar för årets julavslutning. Vi har börjat öva in julsånger, och funderar i övrigt på vad uppträdandet ska innehålla. En av våra idéer är att barnen ska läsa upp julevangeliet, berättat i deras egna ord. Så idag läste vi julevangeliet, och barnen fick sedan skriva själva. Vissa kunde inte komma ihåg någonting, men de flesta satte igång och skrev. Ett par fastnade redan vid vad berättelsen skulle heta. En titel som kom upp var "Den kristna bebisen Gud", vilket jag tyckte var en jätterolig rubrik. Jag satte ändå stopp för den, då detta skulle vara ett något mer seriöst projekt. Jag tror att jag ska börja kalla Jesus så från och med nu. Det är okej, då mitt liv inte är ett så seriöst projekt.

Jesus var ju inte kristen, jag betvivlar att någon bebis har tagit ett beslut om religion. Och Gud tror jag inte på. Men en söt bebis var han säkert. Det är inte fy skam, det är mer än nog att bygga en religion på.

Globalisering och julkalender

Jag är en globaliserad man. Nästan alla köp jag gör sker över internet nu för tiden. Ibland tycker jag synd om trevliga affärer i Karlstad som får lägga ned, men det är knappast så att jag håller dem flytande. Idag fick jag i alla fall hämta min nya vinterjacka. Den var som den skulle, inga problem. Den är riktigt varm. Jag har frusit en del de senaste dagarna, så den ska bli skön att dra på mig imorgon.

Imorgon bör dessutom säsong 4 av amerikanska The Office komma. Det blir perfekt. Då får jag något bra att titta på under mörka decemberkvällar framöver, om jag nu inte strecktittar på alla avsnitt direkt. Men jag ska försöka spara på det goda ett tag.

På tal om december så ser jag fram emot Julkalendern i år. Jag gillar Anders och Måns, så det ska bli intressant att se vad de kan göra av den. Alicia tror inte att det är Anders som är med i julkalendern, vilket jag var 100% säker på, och nu vet med 101% säkerhet. Jag var därför smart nog att slå vad om 50 000:- med henne. Tyvärr fegade hon ur. Julkalendern verkar futuristisk och mörk, kanske inte det första man tänker på när man ska skapa julstämning. Men jag är hoppfull.

Här nedan följer en grej som Alicia återanvände i sin blogg idag. Jag hänger på. (För er som inte är bekanta med detta tidsfördriv, handlar det om att sätta iTunes på shuffle, och sedan får man se vad man får för svar på frågorna.) Om inget annat så får du åtminstine en inblick i vad jag lyssnar på för musik.


Will it be ok?
Not with you - Cassie   (Aj då!)

How are you feeling today?
The best night of your life - Hello Saferide


How do your friends see you?
Good day, good Sir - Andre 3000


Will you get married?
Jazz Thing - GangStarr   (Jag tar det som ett ja)

What is your best friend's theme song?
Close encounter - Cee-Lo Green


What is the story of your life?
Send it on - D'Angelo


What was high school like?
Blow him back into my arms - Moneybrother


How can you get ahead in life?
Nästa dag - Lisa Ekdahl  (Ta nästa dag som den kommer)


What is the best thing about your friends?
Behold a Lady - Andre 3000  (Mmm, jag har många lady-friends)


What is today going to be like?
Needy Girl - Chromeo  (Alicia?)


What is in store for this weekend?
Trilogy - Pharoahe Monch


What song describes you?
Seen it all - Nas   (Jag är sannerligen vis och världsvan)


To describe your grandparents?
No damn, I don't love you - Moneybrother  (Åh Nej!)


How is your life going?
Any other heart - Moneybrother


What song will they play at your funeral?
West Savannah - OutKast


How does the world see you?
Bangin' on the system - Adam Tensta


Will you have a happy life?
Yor are my sister - Anthony and the Johnsons


What do your friends really think of you?
Hemma nu - Baso   (Jag är mycket hemkär)


Do people secretly lust after you?
Transformer - Gnarls Barkley  (Kryptiskt)


How can I make myself happy?
Magiskt, men tragiskt - Håkan Hellström


What should you do with your life?
Young man - Cee-Lo Green   (Arbeta med unga människor, check)

Will you ever have children?
Cosmia - Joanna Newsom


Zlatan med mera

Jag är Zlatanfrälst. Så jag fann det intressant när jag hörde talas om en analys av frisparksmålet han gjorde mot Palermo för några veckor sedan. Enligt rapporten var skottet omöjligt att rädda av en mänsklig varelse. Mäktigt. Zlatan borde vinna Nobelpris i fysik.

Idag träffade jag Alicia på stan. Alicia behövde lämna tillbaka en bok, så vi gick till Akademibokhandeln i Mitticity. När vi kom ut därifrån så hade en dansgrupp uppvisning vid scenen, och en massa människor hade samlats för att se på. Först dansade några småtjejer balett, dom var jätteroliga. Sedan kom det ca. 10 tjejer som kan ha varit 14 år kanske. De skulle dansa latinsk dans. Helt plötsligt råkade en av tjejernas bröst hoppa ut, och hon märkte det inte först. Vi tyckte jättesynd om henne, och klarade inte av att se på längre p.g.a pinsamheten i situationen. Hon rättade tillslut till sin klänning och fortsatte dansa. Jag hoppas att hon överlever situationen.

Förut hade jag några små funderingar på om jag eventuellt skulle köpa ett Playstation 3. Mest eftersom jag är intresserad av Gran Turismo som ju är på gång, och även spel som NHL o.s.v. Men det är trots allt ganska dyrt, och mina tankar har svängt över mer och mer på ett Xbox 360. Det säljer bättre, och PS3 har problem har jag hört. Så mer och mer PS3-spel kommer nu också på Xbox360 som jag har förstått det. Det är även några tusenlappar skonsammare på mitt konto. Vi får se vad som händer. Jag funderar vidare. Jag har hört att Xbox låter som en skördetröska, men förmodar att det är en lätt överdrift.

I måndags beställde jag en vinterjacka på Internet. Det låter vågat, men jag kan meddela att jag åtminstone provat en likadan jacka i annan färg här i Karlstad, och vet att den passar. Hoppas att det inte blir några komplikationer på vägen. Men jag litar på posten. Det blev t.o.m några hundralappar billigare. Om jag hade kommit på att jag skulle ha en jacka när dollarn fortfarande var så låg så hade jag tjänat tusenlappar. Men ack, man kan inte vinna alltid.

Jag har börjat tänka en hel del på julklappar. Till Alicia har jag flera idéer. Till Rickard har jag kanske en också, och till Alicias mamma. Men sedan är det stopp. Ingen panik än. Men om någon har bra tips på presenter till gamla människor som är unga inombords så mottages de med tacksamhet.

Helgnytt

I helgen har vi varit på släktturné med anledning av Rickards hemkomst. Farmor och farfar i lördags, och mormor och morfar idag. Det har varit trevligt. Onödigt mycket mat har konsumerats, och magar har expanderat.

När vi kom hem från Molkom idag krossade jag och Alicia det sista motståndet från bläckisarna i de blob. Så nu är det avklarat. Vi får se vad vi kan hitta åt Alicia nu att bli besatt av. Hon gillar gulliga färgglada spel. Boom Blox kanske är bra?!

Idag bestämde vi att vi ska åka till Stockholm innan jul. Vi har bokat hotell och tågbiljetter mellan 20:e december till den 22:e. Det ska bli mysigt att titta på julskyltningen o.s.v. Vi kanske kan hitta några julklappar också. Jag har inga julklappsplaner än. Men jag tänker inte stressa upp mig något. Det är trots allt roligt att få och ge bulbappar.  

Sviken av min bästa vän

Att deklarera min inre klocka som min best friend 4-ever, visade sig snabbt vara ett bakslag. Idag försov jag mig med två och en halv timme. Varken min inre klocka eller min väckarklocka tog sitt ansvar imorse. Riktigt dålig stil. Så gör inte äkta kompisar. Jag vet att jag ställde in klockan på ringning.

Men trots två och en halv timmes försovning så lyckades jag ändå endast bli 30 minuter sen till jobbet. För när ens bästa vänner sviker en kan man alltid vända sig till sin mamma, som då skjutsar till jobbet.

Jag förmodar att min inre klocka ville markera att han inte alls är min bästis. Så nu måste jag shoppa runt efter en ny best friend 4-ever. Kanske min biologiska klocka är intresserad.


Imorgon kommer Rickard

Som sagt...Jag insåg det idag först. Jag har inte hunnit tänka så mycket på det. Inte mamma och pappa heller. Så är det när man är vuxen och har mycket på jobbet. Men vuxenlivet är ändå okej, kids. Oroa er inte. Det ska självklart bli roligt att han kommer hem efter 1 år. Tiden går fort, eller så har han varit borta så länge att jag har glömt det mesta av tiden, och det som jag minns känns naturligtvis inte som så länge.

Idag träffade jag Bahram på stan. Jag var assistent åt honom de första två åren jag jobbade. Han mådde bra, och det var kul att ses. Jag hoppas att han hamnar rätt i livet. Han är en bra kille, men kommer utan tvekan hänga i odrägliga gäng på stan, som folk kommer titta snett på, och vara lite rädda för. Jag hoppas att han tar sig igenom det stadiet utan att för mycket negativt fastnar på honom.

Jag vill ha en riktigt varm vinterjacka. Jag har en vinterjacka som jag gillar, men den duger inte när det blir riktigt kallt. Tyvärr så hittar jag ingen annan som duger åt mig heller. Nästan alla är fula för mig. Grr.
Min pappa däremot, han fick en Peak Performance Gore-Tex jacka av deras grannar. Det tycker jag är fuskigt. Jag har inte sett den än. Men om den är snygg, så kan jag ju försöka köpa den av honom. Men billigt lär det inte bli. Han är snål min pappa.

Min inre klocka.



Varje vardagmorgon ringer min väckarklocka vid 5.30. Eller det är snarare tjutande pip än ringningar, som jag antar att det är på de flesta moderna väckningsmekanismer. Det är inte ofta jag behöver väckas av dessa signaler, då jag för det mesta hinner vakna till liv innan väckarklockan. Imorse slog jag något slags rekord då jag ryckte till och var klarvaken, tittade upp i taket och såg laserprojektionen från min väckarklocka visa 5.29. Klarvaken må vara något av en överdrift, men åtminstone relativt pigg.
Det är som sagt inte ovanligt att jag vaknar så här innan klockan ringer. Inom 30 minuter innan väckning hör till vanligheterna. Det är intressant. Jag har en effektiv inre klocka som räddar mig från abrubta uppvaknanden från min störiga väckarklocka, och sköter all nödvändig mätning av tid då mitt medvatande gör annat.
Väckarklockor ska för övrigt vara störiga. Jag vill inte ge sken av att jag ogillar min väckarklocka. Han är duktig han också.

Min inre klocka är de inre klockornas Rolex, eller som de inre klockornas fröken Ur. Den är fett nice. Som ett atomur, som synkroniserar GPS-satelliter.

Det är tur att jag har dig inre klocka. Du låter mig aldrig försova. Du skickar alltid iväg mig i god tid. Du är nog min allra bästa vän. Mörkret kommer aldrig rubba dig. Best friends 4-ever!!!


Diverse fixning

Under veckan har Alicias pappa varit snäll nog att komma hit med borrmaskin och ge sig an mina enormt hårda väggar och tak. Vi hade en del grejer som skulle hängas upp. I sovrummet har vi hängt upp den här stora fina lampan. Nu kan man få ljusterapi direkt i sängen. Den är sweet. Det har aldrig varit så ljust i min lägenhet, och den är faktiskt inte så mycket i vägen som man skulle kunna ana.



Vi fick också upp min stor tavla i vardagsrummet. Förut fick den stå lutad på soffan. Det var inte så praktiskt, för då och då ramlade den ner på oss. Tur att den är ganska lätt.



Sist och minst så hjälpte Gunde oss att sätta upp två hallampor. De är inget speciellt. Men det blev mycket trevligare än tidigare. Allt borrande resulterade i klagande grannar. Stackars dom. Jag tror inte att vi egentligen borrade för sent, men jag kan förstå dom ändå. Så vi var snälla och slutade. Det är intressant att människor peppar upp sig och är arga när de ska gå och klaga hos någon. Det går ju alldeles utmärkt att ha en lugn utgångspunkt. Det är nog som ett skydd.