Min blogg är uppstånden, fröjda dig, min själ

Linda Rosing verkar var nöjd över min bloggs uppståndelse. Allt började med att Judas förrådde min blogg, för att sedan bli fängslad hos Pontius Pilatus. Sedan förbisågs den av en folkmassa, som hellre läste Barabas blogg...resten kan ni. Korsfästelse och hela kittet. Det var ingen rolig tid. Men Bloggen är uppstånden. Fröjda sig, Linda Rosings själ.

Idag har införskaffats biljetter till matchen mellan Färjestad och Detroit Red Wings. Den 30 September. De var inte billiga. Men det är sannolikt ett unikt tillfälle.

Idag har jag fått besked om min jobbstatus. Och jag får mirakulöst nog behålla jobbet. Dock får jag byta skola. Men det känns helt okej. Jag är inte gift med Sannerudsskolan. Jag tror att jag ska må bra på Vikstaskolan också. Jag ska jobba mycket på fritids där vad jag förstod, men allt klarnar nog mer så småningom. Det hade inte varit roligt att bli arbetslös i dessa tider, så jag får vara nöjd. I mitt liv har saker och ting hittils haft en tendens att lösa sig. Fortsätt med det. Jag skulle också få jobba med 3 eller 4 andra killar/män. Det tycker jag låter bra. Lite ombyte från alla medelålders och över medel -ålderskvinnor.

Back by popular demand

På Linda Rosings begäran skriver jag ett nytt inlägg. Jag hoppas att det kan stilla hennes hunger ett litet tag.

Idag har jag gjort högskoleprovet. Inte på riktigt. Men det låg upplagt här på Internet. Jag fick 88 rätt. Det motsvarar antagligen ca. 1,5 i poäng. Så jag är ganska nöjd med det. Jag ska nog göra det på riktigt med Alicia vid nästa tillfälle. Svenska läsförståelse var den jobbigaste och tråkigaste delen. Den skulle bli lite smått stressig om jag gjorde det på riktigt.

Jag har läst ut låt den rätte komma in. Det var en bra bok. Jag har också sett filmen, den var dock ingen bra anpassning av boken. De hade helt tagit bort en STOR del av handlingen. Jag förstår att man måste välja bort lite saker, men att helt neglegera huvudhandlingen i bokens sista halva är ganska konstigt.

Snart börjar SM-finalerna, och Färjestad får tyvärr möta HV71. Hade varit roligare att möta ett lag som har en själ (läs Frölunda). Men huvudsaken är att det blir Guld. Jag har biljetter till Final 5. Så jag hoppas att den kanske kan bli den avgörande matchen.

Litteratur och melodier

Jag har varit en mycket duktig läsare av litteratur sedan det nya årets intåg. Man skulle kunna tro att det är ett nyårslöfte, men det är det inte. Jag känner mig nöjd, jag brukar ha svårt att hålla uppe ångan när det handlar om att läsa. Hittils 2009 har jag läst Illusionen om Gud, Richard Dawkins, Och världen skälvde, Ayn Rand, Tärningsspelaren, Luke Rhinehart, Den blinda ugglan, Sadeq Hedayat. Åh så duktigt.

Igår vann jag 425 kr, tack vare att jag satsat 50 kr på att Malena Erhnman och Caroline af Ugglas skulle komma topp 2. Var då La Voix rätt låt att vinna? Personligen bryr jag mig inte, vi kommer ändå alltid sist i Eurovision. Då kan vi i alla fall prova med något annorlunda. Känns som att vi kommer först eller sist, förmodligen det senare. Måns låter ju som allt det andra vi skickat de senaste åren. Dags för Sverige att köra lite Ricky Bobby-style. Refrängen är ändå rätt bra, även om verserna är kassa.

Idag ska jag följa med Alicia med familj till Kungsör på barnkalas. Alicias kusinbarn Freia fyller 3 år. Då hinner jag börja läsa i min nya bok, Låt den rätte komma in, under bilresan.

Sportlovet

Så slutar nu sportlovsveckan med en Vasaloppsmorgon. Det har varit en bra vecka. Lugn och skön. Jag har bl.a. tagit tillfället i akt och läst ut min megatjocka bok, Och världen skälvde, som jag arbetat med i flera år med långa uppehåll emellanåt. Den har varit bra. Jag känner mig nöjd med min bedrift, och ska nu försöka att hålla läsningen vid liv. Kort sammanfattat handlar boken om Dagny Taggert som driver en järnväg. Hon får kämpa mot en regering av snyltare och utsugare. Världens samlade intellekt går i strejk, medans civilisationen förfaller. Jag läste nyss om att en film är på gång, men den verkar ligga på is. Det skulle vara intressant att se.

Veckan började med ett besök på fårfesten i Kil. Det kanske låter lagom spännande. Men det var lite småtrevligt faktiskt. Sedan hann jag och Miriam leka lite innan hon åkte tillbaka till Lerum.

Jag har tränat väldigt hängivet under lovet också. Söndag, Måndag, Onsdag, Torsdag och Fredag. Så ni kan ju ana min enorma kondition och svällande muskler.

I torsdags var jag och Alicia på hockey. Grundseriens sista hemmamatch. Färjestad vann med 2-1 mot HV71. Och snart är det slutspel. Jag har bra känslor inför Färjestads chanser i år. Jag vet i dagsläget inte vilka som skulle kunna stoppa dem.

Mitt gamblande har gått bra igen. Igår vann jag 600 kr på att Färjestad och Linköping vann. Jag hade dessutom satsat på att Agnes och Sarah Dawn Finer skulle gå direkt till Globen i Melodifestivalen. Men ack, så blev inte fallet. Jag underskattade Sveriges kärlek till discoopera.