But I'm faster than sharks!

När jag en morgon satt och tittade på Conan O'Brian innan jobbet, så fick jag se en jätterolig reklamfilm med Steve Nash (kanadensisk basketspelare).  Han kanaliserar lite Steve Carrell från The Office.



Idag var jag och tränade för första gången. Det gick bra. Jag sprang 8,5 km. Sen tränade jag min muskulatur en aning. Nu är jag sjukt trött. Tröttheten fyller mig med en känsla av duktighet, så det är den värd.

Pannkaksballongen

Jag är en simpel och blygsam man, med endast värdsliga problem, som att jag är lite för smart för min omvärld. Men i ett fall står jag ut i från mängden. Jag är pannkaksgräddningens okrönte konung, alternativt savant. Idag när jag gräddade mina pannkakor så tog sig varm luft in i en pannkaka, som började blåsas upp till en ballong. Ballongkakan lättade från stekpannan och tog sin flykt upp mot köksfläkten, där dess lättantändliga gaser antände spontant och bildade ett eldigt inferno. Mina ögonbryn sveddes bort, och lämnade mig med en betydligt mer uttryckslös uppsyn.

Idag gick jag in på SATS och blev medlem. Det är ganska fint där, så där jag ska nog kunna träna. Jag inriktar mig mest på kondition. Styrketräning är ingen passion of mine. Lyckligtvis är jag en av de människor som faktiskt tycker att det är ganska roligt att springa länge och bli trött. Jag kanske ger mig på några styrkemaskiner också.
Ni kan se fram emot många uppkommande bilder av mina framtida abs, som vid det framtida tillfället givetvis kommer vara nutida, då. Om inga bilder kommer upp någonsin så kan ni föreställa er mina önsketänkta abs.

Om ni ansåg att pannkakshistorien verkade osannolik, så betyder det att ni har ett förstånd. Dock var delen med ballongkakan delvis sann. Den blåstes faktiskt upp till en halvboll-liknande form. Det var roligt. Jag önskar att den hade flugit sin kos, men ack, så blev inte fallet. Mina ögonbryn är behållna, och dessutom vackra och ytterst välformade.

Pengaproblem

Inte för mig, inte än i alla fall, men i Kils kommun. Ännu har jag jobbet kvar, hur länge vet jag inte. Tills imorgon kanske. Jag förväntar mig nästan att rektorn ska kalla in mig på kontoret vilken dag som helst, och leverera nyheterna. Jag vet inte hur de ska lösa pengaproblemen annars. Det är lite jobbigt att gå och tänka så.
Jag återkommer när och om det sker.

Igår beställde jag FIFA09 till mitt PS3, så att jag och Alicia kan spela fotboll mot varandra, och kanske online mot Martin också.

Live från Washington!

Jag sitter just nu och tittar på CNN. Barack Obama ska snart sväras in. Just nu håller någon idiot ett religiöst tal. Jag har nyligen fått lära mig att USA's grundare, Thomas Jefferson, John Adams, Benjamin Franklin m.fl. var fast beslutna om att religion och politik inte ska höra ihop. Tråkigt att amerika har gått bakåt i utvecklingen i den bemärkelsen sedan dess. Jag hoppas och tror att Obama endast är skenreligiös.

Det är mäktiga bilder från Washington. Miljoner människor täcker de tre kilometer från Capitolium till The Washington monument.

jag kommer inte på någon bra rubrik.

Om man tycker om bra musik så är den här sidan verkligt värd att kolla in. Det är SVT och Per Sinding Larsen som spelar in uppträdanden med en mängd olika artister på lite ovanliga platser. Här nedan har ni Markus Krunegård med "Jag är en vampyr", som för övrigt belönades med priset för "årets låt" på P3 Guld, så sent som igår.



Nu är skolan igång igen och rullar på som vanligt. Finanskrisen har nått ända till lilla Kil, och det måste sparas. Uppsägningar är inte uteslutna. Jag är bland de som varit anställd kortast tid, så jag sitter inte helt säker. Vi får se vad som händer helt enkelt. Jag trivs bra i Kil, men om så skulle bli fallet så hittar jag något annat vettigt.

Jag håller på att läsa en bra bok som jag fick i julklapp. Illusionen om Gud, av Richard Dawkins. Den är väldigt intressant. Jag är ganska dålig på att läsa klart böcker, jag har många som är påbörjade, och en del som jag inte har mycket kvar i, men som ändå ligger oavslutade. Men den här boken blir jag klar med på tisdag eller något, det känns bra. Sen ska jag ta vara på flytet och avsluta någon av mina oavslutade. Kanske gör jag ett nytt ryck i "och världen skälvde", någon gång ska jag ta mig igenom den.

Jag har fått Burnout Paradise, som jag beställde till mitt PS3. Det går galet snabbt för mig, och jag krashar in i alla möjliga saker. Det är roligt, men jag har problem med att hitta rätt väg. Jag har lagt in dig som min vän Martin.

Pengar fortsätter att rulla in.

Det fortsätter att gå mycket bra med mitt "gamblande". Igår sattsade jag 100 kr på lite olika NHL-matcher, och när jag vaknade nu hade pengarna arbetat och blivit 1980 kr.

Förra veckan köpte jag ett PS3, med Little Big Planet och NHL 09. Alicia har blivit beroende av Little Big Planet, vilket var ganska förutsägbart. Jag tycker också att det är kul, ibland är det sjukt utmanande, vilket är ett stort plus. Jag har på Martins råd även beställt Burnout Paradise.

Igår beställde jag en jacka, som Alicia hade hittat på Internet, och tyckte att jag skulle vara fin i. Jag tyckte också att den var fin, och lite rolig, så jag slog till, då det dessutom var 50% på den.


...det går bra nu

Idag när jag vaknade hade mina vinster uppgått till 1288 kr. Så nu är det dags att ta ut 1000 kr. Då har jag dessutom lite pengar kvar att fortsätta bygga med. Sweet.

Hemmafru

Idag har jag varit sjukt huslig. Först var jag och handlade. Sedan har jag rullat och stekt en massa köttbullar som jag har frusit in. Sedan gräddade jag pannkakor, som jag flippade i luften som en mästare. Pannkakorna åtnjöts sedan med ett glas mjölk och en massa rårörda lingon.
Nu sitter jag och smälter allt, förnöjd med mina bedrifter, och lyssnar på Joanna Newsom. Hon är magiskt bra. Om jag fick välja en sång i hela världen som jag själv skulle ha velat skriva så hade det varit hennes "Emily", alternativt "Only skin". Hon kräver en viss smak, men jag råder alla att checka ut henne på t.ex. Spotify. (vet ej om hon finns att finna där)

Igår var jag hemma hos min lilla sjukling, Al-Eazy, och firade nyår. Det gick lugnt till. Vi tittade på när Småkronorna utklassade Ryssland i JVM. Jakob Markström är en stor man, han är kanske vad som behövs för att tysta de där dryga kanadickerna.