How sweet it is!!

image65

Just nu surfar jag på ett glädjerus som jag bara måste skriva och berätta om. Sverige vann över Kanada i JVM i hockey ikväll. Det kanske verkar trivialt för den icke sportintresserade. Men åhhhh vad underbart det var. Vilken match!! Det är en av de fem bästa matcherna jag någonsin har sett. Den är däruppe tillsammans med Semifinalen 6 mellan Färjestad och HV71 för ett par år sedan, och matchen då Sverige vände ett 5-1 underläge och vann mot Finland. Vad som gör allt så mycket mer "sweet", som Pernilla skulle ha sagt. Är att Kanada är ett gäng av sånna totala douchebags!

Sverige låg under med 2-0, trots bra spel i de första två perioderna. Kanade fuskade, filmade och hade domarna på sin sida. Och ni som känner mig vet att jag sällan skyller på domarna i onödan, men i det här fallet så vågade de helt enkelt inte döma mot mäktiga Kanada.
Sverige hämtade upp till 2-2. Sedan slog de in 2-3 med 10 minuter kvar. Domarna skänkte då bort ett 5-3 överläge till kanadensarna efter en solklar filmning. Kanade gjorde 3-3 och allt såg ut att gå mot övertid. Men med 7 sekunder återstående på matchuret så slog Sverige in segermålet, Backlund till Forsberg, och minst 5000 ditresta kanadensare blev tysta. Några grät t.o.m. Tårar av sötma för mig. Sweet!

Douchebag betyder för övrigt "vaginalrengöringspumpspåse". Och det är exakt vad kanadensiskt hockeyfolk är.

Selma får vänta...

Eftersom både jag och Alicia (främst Alicia) inte mår bra, så skjuter vi upp vårt 2-års firande på Selma Spa till nästa vecka. Annars var det ju inbokat till nu på fredag. Det blir bra. Det är inte roligt att vara sjuk när man ska njuta och slappna av. Då försvinner nog njutningen.


Julen verkar konstig på södra halvklotet. Jag tänker på Rickard. När vi i Sverige trodde på Tor, Oden och det gänget så firade de ju det s.k midvinterblotet den 22 December. Det är då natten är som längst tror jag. Och eftersom allt är omvänt på södra halvklotet så är det ju midsommar den 22 December, sedan julafton tre dagar senare. Det låter väldigt mycket tårta på tårta. Men de kanske inte firar midsommar på det viset. Sedan kommer ju nyår också. Jag undrar om de har några specialhögtider inlagda någonstans utanför December. Stackars alla på det södra halvklotet. Vi på det norra bossar över allt.
Midvinterblotet är ju för övrigt anledningen till att julen ligger där den ligger. Det blev ju liksom lättare när man skulle förkristna alla om man bara lade in en ny högtid över den gamla. För Jesus var ju född något annat datum.
Jag undrar varför man ger varandra julklappar? Är det p.g.a de vise männen. Eller är det p.g.a. Sankt Nicolaus och hans välgärningar? Julen är så mycket olika saker. Som en trasdocka....En trasig och knasig trasdocka.

Julen är i alla fall över. Eller nej, den varar än till påska. Nej för det var inte sant, för där emellan kommer fasta.
Men jag räknar den som över. Jag har fått mina julklappar. Då sätter vi punkt. Jag fick mycket trevliga saker. Idag och igår har jag lagt mycket tid på att lägga in en massa skivor på iTunes, så att jag kan slänga över dem på min ipod som jag fick.
I år var jag inte en dansk tomte. Jag switchade upp det lite och körde på tyska.

Jag ska köpa en klocka för mina julklappspengar och ett presentkort jag fick. Den här hade jag tänkt mig.
image64

Musikåret 2007

Året går mot sitt slut och det mesta sumeras i listor här och där, mest intressant är självklart alla musiklistor, t.ex. här av Musikbyrån.

Mina hetaste skivor för året är Jens Lekman, Kanye West, Feist, R. Kelly, Salem Al Fakir, Moneybrother och  Lil' Waynes otaliga mixtapes.

Här får ni ett par klipp på saker som jag tycker är roliga och bra.

Feist - 1,2,3,4
 

Make it rain [remix], med bl.a. annat Lil' Wayne, R Kelly, T.I.






Under 2008 hoppas jag innerligt på en Håkan Hellström skiva.


Julstämning

Igår var jag på ett produktivt humör. Jag började dagen med att spela innebandy i två timmar. Det var roligt. Jag var ganska bra. Höjdpunkterna var ett pass över hela planen som skar genom försvaret som en het kniv i smör, för att sedan landa perfekt på bladet på en medspelare som direktsköt in den i mål. Det var tjusigt. Min andra höjdpunkt var när jag tacklade in en späd kille i en tjockmatta och satte en armbåge i ryggen. Inga späda killar tar mina bollar.

Efter innebandyn åkte jag och mamma till stan där jag fixade en bra julklapp till Alicias föräldrar. Med hjälp av en av Sveriges mest berömda nu levande konstnärer. Mer kan jag inte avslöja, även om jag är ganska övertygad om att hennes föräldrar inte läser min blogg.

På vägen hem köpte jag en pizza. Med den i säkert förvar i magen så slog jag in alla julklappar som jag har köpt hittils. Det var jobbigt arbete. Men nu är det ordnat. Min rygg är inte gjord för pyssel. Då måste den få ergonomiska hjälpmedel.

På kvällen cyklade jag till Miriam. På hennes gård har dom den finaste julgranen. Min gamla solskiftesgata producerar självklart den starkaste julstämningen i Karlstad. Det var som att gå i en julkalender.

The return of Alisaurius Rex!

Snart kommer Al Fletcher hem! Det tycker jag är en rolig sak :)

image63

Karlstad växer...

Idag vaknade jag med en ond hals och ett tungt huvud. Innebandyn skrev jag av, och spenderade morgonen framför datorn, bakom mina smattrande fönsterrutor. Tittade på tre South Park-avsnitt. Dom var ganska kul. Jag hann med att se avsnitt 1 av julkalendern också. Efter ett par timmar slogs jag av en ohälsosam dos av tristess och ringde till mamma. Jag blev ditbjuden på mat, och fick ge mig ut på en promenad i den superregniga världen. Efter maten åkte vi till Bergvik och handlade. Där hade dessutom Subway öppnat. Ännu ett steg i raden som ska föra Karlstad till storhet. Jag var såklart tvungen att köpa en macka. 
Jag kom hem precis i tid för att titta på Svennis och hans Manchester City. De spelade 1-1, och lämnade mer att önska.

Igår tog jag fram mitt adventspynt. Jag har väntat på det i några veckor, och nu äntligen är det tillåtet. Det är mysigt för mig.
Är det någon som vet vad jag kan önska mig i julklapp? Jag kan inte komma på något, och då kanske jag blir utan. Så hjälp mig.

Nu är det bara 10 dagar kvar...