Lite mera nördig

Dagen började med att jag och Al kollade på Stepbrothers i sängen. Den var helt okej. Will Ferrell kan nästan inte låta bli att vara rolig. Anchorman är fortfarande min favorit-Ferrell-film dock. Plus hans biroll i Wedding Crashers.

Sedan har det blivit mer av de blob. Jag hann spela Super Smash Bros. Brawl ett litet tag igår. Men sen ville Al spela de blob igen. Ack ack ack, Alicia gillar inte Smash Bros. Jag har inte hunnit skaffa mig så mycket av en uppfattning.

Det verkar finnas mycket att hitta på i spelet, förutom att slåss. Även om det viktigaste måste vara hur själva fightingen fungerar. Efter att ha spelat i ca. en timme så tycker jag att det är lite fattigt på attacker, och mer röj än taktik. Det jag minns som det bestående i bra fightingspel från min ungdom (Street Fighter och Killer Instinct) är tillfredsställelsen i att bemästra en speciel karaktär, så att han följde ens minsta vink, och ingen kunde slå dig (om inte dom också bemästrade en karaktär). Det går säkerligen att göra detta på SSBB, jag fick nämligen storstryk när jag spelade mot folk online, så de hade uppenbarligen tillägnat sig en del skills.

När jag tänker på det så blir jag sugen på att spela Killer Instinct igen. Jag var expert på Fulgore, och oövervinnerlig. Ända tills Fredrik Hedelund tränade upp sina skills med Sabrewulf. Jag tror bestämt att Rickard var ganska bra med Jago också. Det är synd att det inte finns på Virtual Console. Jag kanske får nöja mig med Street Fighter Turbo.
Men först ska jag ge SSBB lite mer tid. Det måste sägas att det ändå är ganska roligt att slåss med Pikachu och alla de andra..

Nu är det snart dags för Håkan Hellström. Jag hoppas att han blandar mycket gammalt och nytt, men det gör han om jag känner honom rätt.


Överraskning

Nu har så äntligen Alicia kommit, och vi har börjat spela de Blob. Det är fint, och har roliga filmsekvenser mellan banorna som skulle passa in i vilken pixarfilm som helst. Banorna är stora, och har många uppdrag att utföra. Det är en fröjd att förvandla de gråa banorna till alla möjliga färger. Till en början är svårighetsfraden väldigt låg, men ju längre vi kommer stöter vi på fiender och hinder. Svårighetsgraden är fortfarande ganska låg, och ligger mest i att man ska hålla tiden. Dom elaka bläckisarna har just börjat sprida propaganda om de blob. Vilka dumisar
Än så länge spelar vi själva historieläget, och har inte utforskat vad spelet mer har att erbjuda.

Alicia hälsar ett spelet är "superfab, färggrant och fint".

Jag fick en superbra överaskning av Alicia. Hon har köpt biljetter till Håkan Hellström på Nöjesfabriken imorgon. Jag visste att han skulle komma hit, men jag hade helt och hållet glömt bort när det var. Så det blev sannerligen en överaskning. Det ska bli jätteroligt. Det var evigheter sedan jag var "ute".

Pyttelite nördig

Idag har jag varit ledig, och förblir det veckan ut. Min förkylning har blivit bättre, och besvärar mig inte allt för mycket nu längre.

Jag tog en promenad ner till downtown Karlstad och köpte Super Smash Bros. Brawl och de Blob till Nintendo Wii. Alicia har varit extra sugen på de Blob, och det är säkert roligt, medans jag har gått i SSBB-tankar ett tag. Jag hoppas att dom lyckas underhålla mig och Alicia.
Tjejen i affären sa: -Åh vilken bra spelsmak! När jag lade fram spelen på disken. Hon hade inte själv spelat de Blob, men hon intygade att Super Smash Bros. Brawl var ett riktigt röjarspel.

Jag känner mig ofta pyttelite nördig när jag köper tv-spel, eller vistas i en sådan butik. Det är underligt, eftersom nästan alla i min generation vuxit upp med tv-spel. Jag känner mig inte nördig när jag spelar däremot.

Nu får jag inte spela, inte förän Alicia kommer hit.

 

Jag informerar om underhållningsfaktorn när den är fastställd.

När jag gick ner till stan så fastnade jag i en regn- och hagelstorm. Det var mestadels tråkigt. Jag gillade dock haglet. Ifall det är en ren hagelstorm, utan något onödigt regn, så borde man väl inte bli blöt? Haglen studsar ju bara av mig, som kulor mot Stålmannens bröst. Hmm, det var längesen jag hörde eller läste namnet "Stålmannen". Han har mer och mer kommit att kännas vid som Superman. Hur som helst, hagel. Hagel är roligt.

På lördag ska antagligen jag och Al åka till Sunne och titta på Maria Westerbergs utställning. Det är hon som gör grejer av pinnar hon hittar i skogen. Vi är hennes bästa kunder, alla andra är totalt lama. Word.

Om ca. två veckor kommer Rickard hem. Det blir roligt. Men han blir inte hemma så länge. I slutet av December åker han till Chamonix och jobbar där under vintersäsongen.

Inte förkyld

Jag fösöker så gått det går förneka för mig själv att jag är förkyld. Jag tänker att jag kanske kan gå på det, och sluta vara det. Det funkar inte. Men jag är åtminstone mer funktionell, än om jag skulle erkänna min förkylning och bara ömka.
Förkylningen har kommit som ett brev på posten, och vuxit sig starkare för var dag, sedan en vecka tillbaka. Nästa vecka har jag dessutom lov, i alla fall i några dagar. Dom är uträknande sånna där förkylningsbakterier. Men jag fortsätter att bekämpa dem, och snyta ut dom. I will survive.

Idag gjorde Alicia högskoleprovet. Det gick ganska bra. Jag ska nog också göra det, till våren tänkte jag. Jag tror att jag kommer få supermånga poäng. Om jag får det så ska jag byta jobb och bli en slags allvetande guru. Tänk er Jesus, bara lite mindre Guds son. Så ska jag bli.

Vad är det för deal med vampyrer just nu. Det är den heta nya trenden, och jag kan inte förstå varför. Vampyrer har alltid varit lama för mig. Det finns inget hos dem som tilltalar mig. Jag föredrar ninjor i alla väder.

Inte Coop, utan Co-op!

Idag kom jag på att gamla Konsum, numera kallat Coop inte ska stavas eller uttalas som det gör. I varje fall är det fel på uttalet. De kan få stava hur de vill. Konsum och Coop har ju alltid varit ett kooperativ. Vilket på engelska heter Cooperative, och förkortas ibland till Co-op, och utalas också som två ord.

Här kan man lyssna på det korrekta utalet:
http://www.yourdictionary.com/co-op

Lite smått och gott

Först en uppdatering av min stalker-situation. Jag har pratat med min rektor, bara så att hon ska veta hur det ligger till. För övrigt så har jag gjort det mesta för att hålla mig borta från henne. Men hon dyker upp här och där ändå, vilket inte är så konstigt eftersom vi använder samma transportmedel till och från skolan/jobbet. Jag har börjat ta beskydd hos mina kollegor, som får sitta bredvid mig som skydd. I övrigt så ignorerar jag henne så mycket jag kan, jag sträcker mig till att säga hej, men inte längre. Jag tror att hon har börjat förstå att jag tycker att det är jobbigt. Tyvärr har jag inte haft något bra tillfälle till att be henne lämna mig ifred. Jag skulle kunna ha gjort det, men ibland har hon haft en kompis med sig, och jag vill inte ta en sån diskussion framför hennes kompis, för hennes egen skull.

Idag har jag varit hos tandläkaren på morgonen. De byggde på mina framtänder som jag har slitit på på något sätt när jag var yngre. Det gick bra. Nu har jag splitter nya tänder.
I eftermiddag ska jag och Alicia gå på ishockey. Färjestad - MODO. Det ska bli kul.


Som jag har gått och väntat och hoppats på att detta skulle bli verklighet. Punch Out till Nintendo Wii.