TV och böcker

Efter min lyckade DVD-hackning så har jag tittat en massa på Freaks and Geeks. Har bara 6 avsnitt kvar nu. Sedan återstår för mig och Al-Eazy att avsluta Twin Peaks-boxen. Men vad ska jag sedan se på? 

Efter att ha läst klart The catcher in the rye samt återläst Lilla prinsen så har jag nu på Alicias inrådan tagit mig an den sista Harry Potter-boken, Harry Potter and the Deathly Hallows. Det kanske är hädelse att läsa den sista boken utan att ha läst någon av de tidigare, men det struntar jag i. Jag tycker att den är ganska bra, ungefär som filmerna. När den är utläst så ska jag läsa Doktor Glas, på Pernillas inrådan. Jag är en läsande maskin.

Igår kom jag på att walkie-talkie skulle heta gåi-prati om det var en svensk uppfinning, det är ett konstigt produktnamn, men ganska roligt.

I'm a hacker baby...

Idag har jag gjort värsta tuffa grejen! När jag fyllde år fick jag en DVD-box med Freaks and Geeks, den gamla fina TV-serien som visades på Kanal5 någon gång på 90-talet. Hur som helst, DVD-boxen är en Region 1 DVD, vilket min DVD-spelare inte stödjer. Jag började söka på internet efter regionsfria DVD-spelare, och råkade hitta information hur man hackar sin DVD-spelare och gör den regionsfri. Jag bestämde mig för att pröva, men var mycket skeptisk till att lyckas. Jag laddade ner en fil från internet, brände över filen på en CD-skiva och satte in den i DVD-spelaren. Jag hörde skivan börja snurra inne i spelaren, och helt plötsligt dök en meny upp där jag kunde ställa in region. Jag valde region 0, och vips, nu kan jag titta på mina kära Freaks and Geeks.

Jag hade ingen aning om att detta var möjligt tidigare, och jag är imponerad av att jag lyckades med det. Crazy bananas!

Take-away kvalitet

Imorgon ska jag, Alicia och Gunde (Alicias pappa) gå på Karlstad GP (friiidrottstävling) Det ska bli roligt. Det har jag aldrig varit på. Senast jag var på friidrott på Tingvalla var på KM (Karlstadsmästerskapen), när jag gick på mellanstadiet. Jag tävlade i längdhopp, jag tror att jag hoppade 3,80.

Idag har jag haft en städdag, samt ätit upp min pizza med "take-away kvalitet". Den var god för att vara en frusen pizza, men jag vill nog inte kalla det för "take-away kvalitet". Take-away kvalitet låter inte så himla kvalitativt egentligen...

Just nu ser jag på My super sweet 16 på MTV. Massa bortskämda ungar som tjatar på sina föräldrar och kräver alla möjliga orimliga grejer. Tjejen i det här programmet drömmer om att bli en kändisfru när hon blir stor. Det är bra att sikta mot stjärnorna.

Hurra Hurra Hurra!

Nu är jag 27 år. Alicia var har igår och firade mig med blommor och glass. God italiensk glass från Carli Choklad här i Karlstad. Jag fick en skiva med Flight of the conchords, en bok med skämt, ett ipod fodral, tovade blommor, ett par skor och kanske något mer.

Idag åkte jag ner till stan och köpte ett par tovade blommor till, så att det blev en bukett, och jag slog även till och köpte en ny mobil! Jag har ju haft min gamla tjocka mobil i minst 5 år. Jag slog till med en Sony Ericsson W995 med 8,1 megapixelkamera. Jag hade först tänkt köpa något billigare, men om jag ändå har mina mobiler i 5 år, så tyckte jag att jag kan spendera en del när jag väl köper. Så här ser den ut.



Zlatan verkar flytta till Barcelona. Det är stort. Jag började ana detta för några dagar sedan när Zlatans bästis Maxwell blev klar för Barcelona. Det sammanlagda värdet för övergången ser ut att uppgå till 800-900 miljoner kronor. Det är galet. Real Madrid och Barcelona kapprustar som vore det kalla kriget.

På tal om kalla kriget så är det ju 40 år sedan månlandningen i år, och vi tvingas stå ut med idioter som skriver att det bara var en bluff. Jag tycker också att konspirationsteorier är spännande, men alla konspirationsteorier gällande månlandningen har redan motbevisats på ett mycket tillfredsställande sätt, och inga nya konspirationsteorier har lyfts fram. Det sprider bara okunskap. Man ska vara kritisk, men inte korkad.

dagen före den stora Dagen...

För några dagar gick äntligen Alicias dröm i uppfyllelse. Vi spelade inlinehockey med Markus och Martin, och Alicia fick stå i mål. Det var kul och jobbigt. Alicia var duktig och gjorde en del snygga räddningar, några satt t.o.m i plocken. Jag vann mot Markus och Martin, medan Alicia vaktade mitt mål. Hon storspelade, och jag var Henrik och Daniel Sedin. Jag tror att min vinst hängde en aning på att Markus och Martin inte gick allt för hårt åt mot mig.

Jag och Rickard har spelat sjukt mycket Killzone 2 de senaste 10 dagarna. Vi spelar online och plockar medaljer och låser upp nya grejer.
Här är våran sida för er beundran.

Ikväll ska jag och Alicia gå på Harry Potter premiären. Alicia har scorat 3 biljetter. Först hade Alicia tänkt bjuda med sin kompis Marie, men hon har åkt till norrland. Så vi bjöd Rickard, men han är på truckutbildning i Skara. Så vi hörde med Miriam om hon mot förmodan var i K-Town, men det var hon ej. Sen hörde vi med Markus, men han blev virrig och konstig när vi frågade. Så nu är det nog mamma-Karin som ska följa med.

Rickard är som sagt på truckutbildning i Skara. Han har nyss fått jobb på DHL's lager. Så nu stannar han i Karlstad, det är trevligt tycker jag. Igår natt drömde jag att han dog. Jag hoppas att han överlever truckutbildningen.

Imorgon fyller jag år. Det ska bli roligt. Alicia kommer och firar mig lite då, släktgrejen väntar tills på söndag.


Rösta åt oss...

Jag har ett uppdrag till min blygsamma skara läsare. Det är så att Maria Westerberg, som jag och Alicia tycker om, och har köpt mycket figurer av, är nominerad som en av kandidaterna till "Sveriges färgstarkaste kvinna". För tillfället leder hon omröstningen, men jag ber er om 10 sekunder av er dyrbara tid. Gå in och rösta på henne HÄR. Man kan bara lägga en röst per internetuppkoppling, så vi har gjort allt vi kan. Tack!

Nästa torsdag fyller jag år. 27 stycken faktiskt. Mäktigt. 27 är en fin rund siffra tycker jag. Jag gillar det. Jag kommer antagligen att passa bra som tjugosjuåring. Hoppas också att jag får många fina och dyra gåvor.

lite grejer bara...

Idag har den manliga sidan av familjen Hammar åkt till farmor och farfar i Kålsäter. De behövde hjälp att kapa en massa stockar. Pappa och Rickard satte igång, jag fick eskortera farmor till mataffären för att handla. Vi stannade på kyrkogården och sprang i vattenspridarna. När vi kom tillbaka hade pappa och Rickard full koll på stockkapandet, så jag var ganska överflödig. Pappa gav mig några småsysslor, som att rulla ihop lite sladdar. När vi var klara fick jag och Rickard en femhundring att dela på, men jag skänkte min del till Rickard, för jag hade ju bara gjort kvinnogörat, och det är ju inte värt någonting. (plus att mitt hjärta är gott, mina fickor är fulla och Rickards är tomma.)

På vägen hem från Stockholm lyssnade jag mycket på den här låten, som Alicia hade i sin iPod. Adrian Lux, kompis till Alexis Weak som jag skrev om för någon vecka sedan. Bra video för övrigt.


Övriga goda musiknyheter är att Markus Krunegård släpper två skivor den 14:e Oktober. Ja, 2 till antalet!

Imorgon ska jag leka med Gibraltarsaurius Alicia. Sweet as (som dom säger i Nya Zealand).

lång longboardtur

Nu är jag hemkommen från några dagars vistelse på Lövsjövägen. Hemma hos Alicia alltså. Vi har tittat en hel del på Twin Peaks, som Alicia köpt på DVD-box. Jag har aldrig tittat på den när det gått i repris på diverse kanaler, men nu är jag/vi fast. Den är rolig, spännande och konstig. Vi har nog tittat på 11 avsnitt och har 19 kvar tror jag. Nu befarar jag att en abstinens kommer att infinna sig när jag inte kan fortsätta titta med samma frekvens.

Jag åkte min longboard ändå från Alicia hem till mig, det är min längsta tur hittils. Det gick ganska fort, men jag blev blöt som en sjö i den tryckande värmen.

Jag har också utnyttjat mitt presentkort på Stadium och köpt ett par snygga surfshorts från Peak Performance.

Stackars lilla Jens Lekman
har fått svininfluensan och sitter i karantän.