Med våren följer livsfara

Igår när jag planerade en utomhuslektion i skogen lärde jag mig ett nytt fakta som kan rädda liv. Det är säkrast att jag meddelar er, mina läsare, och räddar era liv. På våren fylls våra marker och skogar av otaliga vårtecken. Det mest uppskattade av dessa är kanske vitsipporna. Men se upp! I de lugnaste vatten, simmar de fulaste fiskar. Eller rättare sagt, i vackraste skogsmark växer de giftigaste av blommor. Ett 30-tal av dessa små söta blommor är nog för att utgöra livsfara. Så jag höjer ett varnande finger till er där det börjar vattnas i munnen vid anblicken av vitsippebeklädd mark, och till er som varit sugna på att gå ut och beta av ett 30-tal sippor. Håll er i skinnet!

Till hundägare. Jag vänder mig till Miriam och Daniel. Jag vänder mig även till blivande hundägare, Pernilla och Martin. Håll er hund undan russin, och även vindruvor skulle jag tro. Detta kanske är allmänt känt. Jag visste det hur som helst ej, och ingen annan på min arbetsplats. Rektorns hund hade mumsat i sig en hel del, och det gick inte så bra. Den har legat på djursjukhuset ett bra tag nu. Jag tror att den är på bättringsvägen. Tror att det är njurarna som inte klarar det, men jag minns ej. Håll era hundar i skinnet!

På nyheterna imorse såg jag att ungdomar någonstans hade gått in i en livsmedelsbutik och överkonsumerat påsar med muskotnöt. Sånna enkla går inte butiksinnehavare på. Dom vet att inte ungdomar ska baka ett enormt bröd. Självklart ville ungdomar bli höga. Ni som har undomar, håll era undomar i skinnet!

Om ni undrar över något annat giftrelaterat tar jag det på mitt ansvar att informera er om farorna och riskerna, men ej om möjligheterna.
Nu avslutar jag min giftinformation för idag, och kom ihåg, var säkra, och håll er i skinnet!


 
Se inte döden i vit(sippe)ögat!!!

P.S. Även svin bör undvikas. Deras namn har dragits i smutsen den senaste tiden, vilket ironiskt nog är vad svin tycker om att göra. Men se upp! D.S

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback