Champions League

           

På Onsdag klockan 21.00 är det dags att avsluta årets upplaga av Champions League, med den stora finalen som i år går av stapeln i Rom. Vägarna kan inte bära alla till Rom, men två lag har tagit sig dit. Manchester United, engelska mästarna och regerande Champions League-mästare, och F.C. Barcelona, spanska mästare. Det är den vackra fotbollens final. Världens två mest skönspelande lag får passande nog avsluta fotbollssäsongen 08/09.

Troliga Startelvor:

Manchester United.
Van der Saar
Neville - Ferdinand - Vidic - Evra
Giggs - O'Shea - Scholes - Carrick - Ronaldo
Rooney

F.C. Barcelona
Valdes
Puyol - Touré - Piqué -Keita
Xavi - Busquets - Iniesta
Messi - Eto'o - Henry


Det är otroligt svårt att sia om hur det kommer att gå. Men jag håller nog Manchester United som marginella favoriter. Jag hoppas att båda lagen spelar ut, och bjuder på den drömfinal som det på pappret ser ut att bli. Manchester tog sig lätt förbi Arsenal i semifinalerna, medans Barcelona gick vidare med ett nödrop mot Chelsea.
Jag tycker inte om Roms Olympiastadion, den är inte lämpad för fotboll, med breda löparbanor runt planen blir det inte den täthet som det blir på en renodlad fotbollsarena. En i raden av usla italienska fotbollsarenor. Det håller inte i dagens fotboll, så rasar också Serie A i status bland Europas högstaligor.

Ska man bara se en fotbollsmatch i år, så är det väl den här.

Onsdag 27/5: TV 6 20.45

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback